KPN test als eerste in Nederland tri-band 4G op haar netwerk

KPN heeft als eerste provider in Nederland 4G getest op de 2.6GHz frequentie. Dankzij tri-band 4G kan de snelheid opgevoerd worden en kunnen drukke gebieden beter bediend worden.

KPN 4G kast
Links boven: 4G modules van Ericsson. Rechts boven: 3G modules.

KPN heeft een eerste test uitgevoerd in samenwerking met Qualcomm en Ericsson, zo meldt Telecompaper. De provider heeft dat gedaan in Delft, de plek waar het eerder als LTE Advanced wist te introduceren en te testen. Nederlandse providers maken tot nog toe alleen gebruik van de 800MHz en de 1800MHz frequentie voor 4G. Ze hebben ook een licentie voor de korte afstand, de 2.6GHz frequentie. Deze drie signalen kunnen gebundeld worden waardoor je een tri-band LTE krijgt.

Voordeel hiervan is dat in een klein gebied de snelheid omhoog geschroefd kan worden. KPN heeft tijdens haar test een snelheid gehaald van 297 Mbps. Deze snelheid zal in de praktijk door consumenten nooit gehaald worden, maar laat wel zien wat er mogelijk is. Daarnaast kan de frequentie gebruikt worden om drukke gebieden, zoals bijvoorbeeld stadion’s, te voorzien van extra capaciteit van 4G.

Momenteel zijn er nog geen smartphones die gebruik kunnen maken van de drie signalen tegelijkertijd. Daar zal eind dit jaar volgens KPN verandering in gaan komen. Onduidelijk is nog wanneer KPN de nieuwe techniek gaat uitrollen over haar hele netwerk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters