KPN test haar 4G-netwerk op 100Mbit/s snelheden

KPN heeft bekend gemaakt dat het 4G aan het testen is op de 1800MHz-frequentie. Theoretisch kunnen daardoor snelheden tot 100Mbit/s down behaald worden op een smartphone.

KPN laat wel weten dat het hier om een voorlopige test gaat in Delft samen met de TU. Ook Scheveningen en Wassenaar worden voorzien van de 1800MHz-frequentie zodat de provider meer praktijktesten kan uitvoeren. Studenten van het TU zullen in de komende drie maanden met een smartphone de nieuwe snelheden van de provider gaan testen rondom de TU. Volgens KPN zorgt de nieuwe frequentie ervoor dat er snelheden tot 100Mbit/s down en 50Mbit/s up behaald kunnen worden middels diens 4G-netwerk.

De abonnementen van KPN bieden tot nog toe ‘slechts’ maximaal 50Mbit/s snelheden op het 4G-netwerk. Onduidelijk is nog wanneer de provider de frequentie ook op haar andere locaties wil inschakelen door het gehele land heen. De verwachting is dat dit in 2014 ergens zal gaan gebeuren. KPN wist eerder nog te melden dat het de 1800MHz-band vooral ging gebruiken om de capaciteit te vergroten in drukke gebieden. Deze band kan minder ver reiken dan de 800Mhz-band en heeft ook meer moeite om in huis bereik te genereren. Als derde frequentie kan KPN ook nog de 2600MHz-band gebruiken om extra capaciteit te genereren op het netwerk.

KPN kan inmiddels de helft van haar klanten voorzien van een 4G-netwerk. De provider belooft eind maart 2014 heel Nederland dekkend te hebben met haar nieuwe netwerk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters