KPN verhoogt 1 juli snelheid 4G en start uitrol LTE Advanced

DELFT – Alle 4G-abonnementen van KPN hebben vanaf 1 juli een snelheid van 50 megabit per seconde. Bovendien worden meerdere internetbundels vergroot en start KPN op diezelfde dag met de uitrol van LTE Advanced.

Alle 4G-bundels van KPN en Hi krijgen per 1 juli gratis een snelheidsverhoging van 50 megabit per seconde. Een aantal bundels van KPN heeft die 4G-snelheid al, andere niet. Er zijn geen kosten verbonden aan het versnelde 4G. Een aantal internetbundels wordt gratis vergroot. 500 MB wordt 1 GB per maand, 4 GB wordt 5 GB per maand. Tegelijkertijd start KPN de uitrol naar LTE Advanced. Eerst in Den Haag, daarna volgen Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. Die uitrol moet rond het einde van het jaar gereed zijn.

Dit maakte KPN bekend op een persconferentie in Delft. De 4G-capaciteit wordt vooral verbeterd om de gemiddelde snelheid van 20 megabit per seconde te kunnen blijven bieden. Het dataverbruik van 4G in Nederland stijgt namelijk elke maand met 25 procent.

Klanten zijn volgens KPN heel blij met die 4G-snelheid. “Het zorgt nog steeds voor een ‘wow’-effect onder klanten”, vertelt Jacob Groote van KPN. “4G-klanten willen niet meer terug naar langzamer internet. Voor ons is het ontzettend belangrijk om deze snelheid vast te houden. We willen dat de kwaliteit goed blijft, ook als het dataverbruik per maand met 25 procent stijgt. De maximale snelheid van het 4G gaat omhoog, en de gemiddelde goede snelheid blijft.”

Met LTE Advanced kan de snelheid oplopen tot 225 megabit per seconde. KPN benadrukt dat dit alleen onder ideale omstandigheden haalbaar is. Gemiddeld wil de provider een snelheid van 20 megabit per seconde te bieden aan haar klanten, met uitschieters tot 200 mbp/s.

“Als je dicht bij een zendmast zit met weinig andere gebruikers in de buurt”, vertelt Erik Vercouteren van KPN. “De gemiddelde ervaring moet vooral goed blijven, al is het leuk als je die hoge snelheid soms haalt.”

KPN past ‘carrier aggregation’ toe, voor de uitrol van LTE Advanced. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van meerdere frequenties: 800 MHz en 1800 MHz. Kijk hieronder voor meer informatie over wat er per 1 juli verandert bij KPN.

KPN verhoogt 1 juli snelheid 4G en start uitrol LTE Advanced screen shot 2014 06 17 at 114857  
KPN verhoogt 1 juli snelheid 4G en start uitrol LTE Advanced screen shot 2014 06 17 at 114907  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters