KPN verlaagt kosten 'roaming'

Telecomconcern KPN en twee andere telecomconcerns gaan veel minder geld in rekening brengen aan elkaars klanten die in het buitenland met hun telefoon of laptop gegevens downloaden.

Dit zogenoemde ‘data roaming’ kost bij de aanbieders vanaf 1 maart 25 cent per megabyte. Dat is vier keer minder dan de huidige laagste prijs binnen de Europese Unie, zo meldden de bedrijven donderdag. KPN heeft de handen ineengeslagen met de branchegenoten 3 Group en Play. Inclusief de twee dochterbedrijven van KPN in Duitsland (E-Plus) en BelgiĆ« (BASE) bestrijken de aanbieders tien Europese markten en naar eigen zeggen 60 procent van de 495 miljoen mensen die in de EU-landen wonen.

Play is actief in Polen en 3 Group in het Verenigd Koninkrijk, ItaliĆ«, Ierland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken. De telecombedrijven “dagen andere aanbieders in Europa uit om zich bij ons aan te sluiten en hun tarieven ook omlaag te schroeven.” Dit zou tot aanzienlijk lagere prijzen leiden in Europa, waar gemiddeld 5,24 euro per megabyte wordt gevraagd”, aldus de drie in een verklaring.

Met de drastische prijsverlaging geven de aanbieders gehoor aan een oproep van de Europese Commissie om wat te doen aan de hoge tarieven voor het data roaming. Eerder dwong de Europese Commissie bij telecombedrijven maximumtarieven af voor bellen in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters