KPN, Vodafone en T-Mobile zien grotere piek mobiel dataverkeer met oud en nieuw

KPN, Vodafone en T-Mobile rapporteren alledrie een groei van het mobiele internetverkeer in de oud-en-nieuwnacht. Het aantal sms’jes is bij KPN gedaald. Deze provider meldt dat het aantal telefoongesprekken daarentegen rond middernacht juist is gestegen.

KPN telde tijdens de nieuwjaarsnacht een stijging van 23 procent van het mobiele dataverkeer. In totaal werd er door KPN-klanten 7,5 terabyte aan data verstookt. Dat was een jaar geleden nog 6,1 terabyte. De grootste provider van Nederland leverde afgelopen nacht 8,5 miljoen sms’jes af. Dat waren er een jaar geleden nog 12,8 miljoen. Het aantal telefoongesprekken is dus gestegen: van 4,7 miljoen naar 5 miljoen.

Vodafone heeft de gegevens inzichtelijk gemaakt tussen 18.00 en 04.00 uur vannacht. Het totale dataverkeer van Vodafoneklanten vergeleken met een jaar geleden is gestegen met 82 procent. Vijftien procent van het dataverkeer liep via het 4G-netwerk, tachtig procent via het 3G-netwerk.

T-Mobile tenslotte meldt een groei van het dataverbruik tijdens deze nieuwjaarsnacht met 42 procent vergeleken met vorig jaar. In de grote steden, waar 4G-dekking is, werd een kwart van het dataverkeer via dit netwerk afgewikkeld. Dat ontlastte het 3G-netwerk, wat er volgens T-mobile toe leidde dat ‘de meeste’ klanten geen problemen hadden met mobiel internet op hun telefoon. Er waren van tevoren, net als bij de andere providers, maatregelen getroffen om de verwachte nieuwjaarspiek op te vangen.

KPN, Vodafone en T-Mobile zien grotere piek mobiel dataverkeer met oud en nieuw gesprekken 
Geprekken Vodafone, met piek rond middernacht

Bron: All About Phones

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters