KPN wil mobiel internet nog steeds duurder maken

Hoewel minister Maxime Verhagen werkt aan een wet die het knijpen van mobiel internet moet verbieden, werkt KPN gewoon door aan de nieuwe abonnementen waarbij extra betaald moet worden voor het gebruik van diensten zoals Skype.

no Skype

De voorbereiding van de nieuwe abonnementen gaat door, meldt KPN tegen de NOS. Verhagen moet de nieuwe wet nog aanpassen. Hij wil een wijziging in de Telecomwet aanbrengen waardoor extra heffingen voor bijvoorbeeld Skype of Whatsapp worden verboden.

KPN is nog altijd van plan de nieuwe abonnementen ergens in de zomer te introduceren. Concurrent Vodafone heeft overigens al een verbod op het gebruik van Skype in zijn contractvoorwaarden staan. T-Mobile meldde eerder geen plannen te hebben om apps die veel data gebruiken, te gaan belasten.

Verhagen heeft Eurocommissaris Neelie Kroes aan zijn zijde bij zijn pogingen om via de wet de heffingen of beperkingen van het mobiele internet te voorkomen. ”We delen hetzelfde doel”, meldde een woordvoerder van de Eurocommissaris aan de NOS.

De NOS heeft ict-jurist Engelfriet om een mening gevraagd. Die laat weten dat Verhagen de wet gewoon kan aanpassen. Het moet wel goed worden geformuleerd, zodat de telco’s er niet omheen kunnen, meent hij.

Bron: NOS

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters