KPN Zakelijk stapt over op Nokia Lumia-smartphones

Nokia en KPN hebben bekendgemaakt dat de zakelijke tak van het bedrijf uitsluitend gebruik gaat maken van Lumia-smartphones van Nokia. De provider zal gebruik gaan maken van de Lumia 920 en Lumia 820.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820

Nokia heeft de deal met KPN via een persbericht bekendgemaakt. Volgens de fabrikant zal de zakelijke tak van KPN gebruik gaan maken van de Lumia 920 en de Lumia 820 voor haar medewerkers. De provider zal zich daarnaast samen met Nokia inzetten om in Nederland een “substantieel aandeel te realiseren voor Windows Phone 8”, aldus het persbericht.

In totaal gaan 900 KPN-medewerkers gebruikmaken van de nieuwe Lumia’s van Nokia. Opvallend genoeg rept de directeur van Nokia Nederland, Sebastiaan van Silfhout, ook over de LTE-mogelijkheden van de Lumia 920 en dat dit een onderdeel was van het besluitproces van KPN.

KPN laat in een reactie weten dat het vertrouwen van de provider in Windows Phone 8 met de dag groeit. “De naadloze integratie tussen Windows 8 en Windows Phone 8 doet een nieuw speelveld ontstaan, dat voor de zakelijke markt ontzettend interessant is”, aldus John van Vianen, CEO van KPN’s Zakelijke Markt.

Nokia zal de Lumia 920 en Lumia 820 pas eind deze maand op de markt gaan brengen in Nederland. De adviesprijs in ons land is nog niet bekendgemaakt door de fabrikant.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters