KPN ziet forse terugval van sms-verkeer

Provider KPN heeft in haar kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2011 laten weten dat er flink minder gesmst werd bij de provider. Zo zag dochter KPN het verkeer met 24 procent afnemen in een jaar tijd.

De resultaten van KPN zijn desondanks in de lijn der verwachtingen. Volgens KPN CEO Eelco Blok bevindt KPN zich momenteel in een overgangsfase van sms’en en bellen naar data. “Onze Nederlandse mobiele consumentenactiviteiten bevinden zich in een overgangsfase. We hebben voortgang geboekt met het versterken van onze Nederlandse activiteiten. Vanaf september worden de nieuwe mobiele abonnementen verkocht” aldus de CEO.

KPN had zag vooral veel omzet verdampen bij haar sms’diensten. Zo daalde het verkeer bij provider Hi met niet minder dan 24 procent in een jaar tijd. Ook bij KPN zelf daalde het met 2,5 procent in 6 maanden tijd. Opvallend is het wel dat het verkeer bij KPN gedaald is, eerder wist de OPTA nog te melden dat het sms-verkeer in Nederland licht gestegen is in 2011. De afname heeft vooral te maken met diensten zoals WhatsApp, BlackBerry Messenger en sinds kort ook Apple’s iMessages.

De omzet en de overige opbrengsten van KPN daalden in het derde kwartaal van 2011 met 3,4% tot 3,26 miljard euro. Zowel bij de Nederlandse telecomactiviteiten als bij Corporate Market (voorheen Getronics) was er sprake van een omzetdaling. Bij Mobile International is de omzet gelijk gebleven. De omzetdaling van KPN als geheel is met name het gevolg van verplichte tariefsverlagingen, concurrentie en het veranderend klantgedrag in de Nederlandse mobiele markt en de moeilijke marktomstandigheden voor Corporate Market (Getronics), aldus de provider. KPN benadrukt dat het wel op koers ligt op haar verwachtingen voor het jaar 2011 te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    KPN zou eens wat meer naar zichzelf moeten kijken in plaats van steeds hun cliƫnten de schuld te geven van verminderd gebruik. Prijs gaat zeker weer omhoog in Januari en dit is dan vast de aankondiging. Ze houden de vooruitgang tegen Ik hoop dat ze heel weinig nieuwe abonnementen zullen verkopen.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters