KPN ziet haar winst met de helft teruglopen

Provider KPN heeft bekend gemaakt dat het haar winst met meer dan de helft terug zag lopen naar 288 miljoen euro. De provider heeft te maken met steeds hogere kosten en lagere omzet.

Volgens KPN CEO Eelco Blok zit KPN momenteel in een overgangsjaar waarbij weer de winstgevendheid van het bedrijf wordt opgezocht en het vergroten van het marktaandeel. De topman meent dat KPN steeds meer investeringen moet doen in Nederland om haar netwerk op pijl te houden. Dit geldt zowel voor mobiel als het vaste net van KPN. Daarbij neemt de omzet af met 1,4 procent naar 3,19 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat 13 procent lager uitkwam op 1,10 miljard euro. Dit alles heeft een negatief effect op de winstgevendheid van de provider; de winst daalde met 50 procent naar 280 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

Desondanks is Blok ervan overtuigd dat KPN op termijn beter zal gaan scoren. De topman meent dat KPN in 2013 weer groei zal laten zien in Nederland. Internationaal doet de provider het een stuk beter aangezien de omzet en de winst daar nog steeds groeiende is. De provider wist wel minder winst te maken per klant; het gemiddeld bedrag dat een klant uitgaf aan de provider daalde van 38 euro naar 34 euro per maand. Dit zou het gevolg zijn van duurdere abonnement die de provider en diens dochterondernemingen onlangs hebben geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Minder winst maar nog geen verlies, gaan ze wat eerder 3000 tot 5000 man voor 2014 op straat zetten, en die mensen hun uitkering kan de kleine man weer betalen!! boycotten die fuck KPN.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters