KPN ziet omzet wegzakken ondanks kostenbesparingen

KPN heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2009. De telco zag zijn omzet afnemen maar wist zijn winst te behouden door kostenreducties binnen het bedrijf.

KPN heeft vandaag haar cijfers bekend gemaakt over Q3 van 2009. De telco wist analisten niet teleur te stellen met de gegeven informatie maar toch zijn er hier en daar een paar pijnpuntjes terug te vinden bij de telco. Zo zakte de omzet van de telco met 8,8 procent weg tot 3,3 miljard euro. KPN heeft vooral last van een teruglopende zakelijke markt die een belangrijke moot is bij de telco. De omzet en overige inkomsten van het segment zakelijke markt kwamen in het derde kwartaal uit op 602 miljoen euro, 5,6% lager dan in het derde kwartaal van 2008. Deze daling is vooral toe te schrijven aan de onderdelen Getronics en iBasis die zich vooral richten op zakelijke klanten en waarbij de omzet steeds verder afneemt. De resultaten van KPN waren nagenoeg in lijn met de verwachtingen van analisten. De nettowinst was met 395 miljoen euro 12 procent hoger dan een jaar eerder en dat kwam vooral door kostenbesparingen binnen de telco. KPN zette in 2005 een kostenbesparingsprogramma in dat eind 2010 afgerond moet zijn. Daarbij moeten 10.000 banen verdwijnen. Dit jaar zijn ruim 2100 voltijdsbanen geschrapt. In Nederland zijn daarmee inmiddels ruim zevenduizend banen verdwenen.

Zowel in de zakelijke markt als bij consumenten nam de vraag naar de diensten van KPN nog steeds af. Wel zag KPN in beide markten de vraag naar mobiel internet stijgen. De omzet uit mobiel dataverkeer steeg, vergeleken met vorig kwartaal, met 25 procent. Om hoeveel geld het exact gaat, houdt KPN vooralsnog voor zich. Andere operators tonen zich transparanter op dat vlak. KPN heeft als verwachting uitgesproken dat het haar doelstellingen wel gaat halen dit jaar en dat alles op schema loopt met de reorganisatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters