KPN ziet omzet wegzakken ondanks kostenbesparingen

KPN heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2009. De telco zag zijn omzet afnemen maar wist zijn winst te behouden door kostenreducties binnen het bedrijf.

KPN heeft vandaag haar cijfers bekend gemaakt over Q3 van 2009. De telco wist analisten niet teleur te stellen met de gegeven informatie maar toch zijn er hier en daar een paar pijnpuntjes terug te vinden bij de telco. Zo zakte de omzet van de telco met 8,8 procent weg tot 3,3 miljard euro. KPN heeft vooral last van een teruglopende zakelijke markt die een belangrijke moot is bij de telco. De omzet en overige inkomsten van het segment zakelijke markt kwamen in het derde kwartaal uit op 602 miljoen euro, 5,6% lager dan in het derde kwartaal van 2008. Deze daling is vooral toe te schrijven aan de onderdelen Getronics en iBasis die zich vooral richten op zakelijke klanten en waarbij de omzet steeds verder afneemt. De resultaten van KPN waren nagenoeg in lijn met de verwachtingen van analisten. De nettowinst was met 395 miljoen euro 12 procent hoger dan een jaar eerder en dat kwam vooral door kostenbesparingen binnen de telco. KPN zette in 2005 een kostenbesparingsprogramma in dat eind 2010 afgerond moet zijn. Daarbij moeten 10.000 banen verdwijnen. Dit jaar zijn ruim 2100 voltijdsbanen geschrapt. In Nederland zijn daarmee inmiddels ruim zevenduizend banen verdwenen.

Zowel in de zakelijke markt als bij consumenten nam de vraag naar de diensten van KPN nog steeds af. Wel zag KPN in beide markten de vraag naar mobiel internet stijgen. De omzet uit mobiel dataverkeer steeg, vergeleken met vorig kwartaal, met 25 procent. Om hoeveel geld het exact gaat, houdt KPN vooralsnog voor zich. Andere operators tonen zich transparanter op dat vlak. KPN heeft als verwachting uitgesproken dat het haar doelstellingen wel gaat halen dit jaar en dat alles op schema loopt met de reorganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. w00fer -

    Dat vind ik niet eens gek, toestelsubsidie bijna volledig afgebouwd. Geen contractvoordelen meer (behalve dan mobiel internet tegen gereduceerd tarief)en de bundels zijn duur vergeleken bij Vodafone of T-Mobile. Zelfs dochter Telfort is nog goedkoper.

    1. v-power -

      kpn denkt dat ze van alles zomaar kunnen doen (duurder maken dus) omdat ze de grootste zijn, maar die rekening gaan ze nog betalen als ze zo doorgaan.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters