Krachtpatser Meizu Pro 6 te zien op gelekte foto’s

Op nieuwe gelekte foto’s is de voorkant en achterkant van de Meizu Pro 6 duidelijk te zien. Het toestel wordt naar verwachting op 6 april aangekondigd.

Meizu Pro 6

Dankzij een eerder gelekt rapport wisten we al dat Meizu aan de Meizu Pro 6 werkte, een high-end smartphone met bijzonder indrukwekkende specificaties. Een anonieme medewerker van het in 2003 opgerichte Chinese bedrijf bevestigde onlangs dat de smartphone gebruik maakt van de exclusieve MediaTek Helio X25, dankzij een speciale samenwerking.

Meizu Pro 6
De voorkant van de Meizu Pro 6

Indrukwekkende chipset

Dat betekent dus dat de Muzei Pro 6 een deca-core CPU heeft, wat later bevestigd werd door een gelekte benchmarktest van GFXBench. De Helio X25 SoC is de iets snellere opvolger van de MediaTek Helio X20. De chipset bestaat uit drie clusters: vier op 1.4GHz geklokte Cortex-A53 cores voor lichte processen, vier op 2.0GHz geklokte Cortex-A53 cores voor normale processen en twee op 2.5GHz geklokte Cortex A-27 voor zwaardere taken.

Op papier zou dat voor een razendsnelle smartphone moeten zorgen, en ook de benchmarktest wees daar op. We schreven er eerder al over dat de Meizu Pro 6 6GB aan werkgeheugen zou hebben, maar nieuwe anonieme bronnen beweren dat de metalen smartphone 4GB aan werkgeheugen heeft.

Strak ontwerp

Op de nieuwe gelekte foto’s van de zwarte Meizu Pro 6 is duidelijk te zien dat het toestel een uitstekende camera heeft met laser auto focus. Vreemd genoeg is er geen flash te zien, iets wat je wel bij elke moderne smartphone verwacht. De voorkant is opvallend strak dankzij de randloze vormgeving en het 2.5D of zelfs 3D paneel.

Meizu Pro 6
De achterkant van de Meizu Pro 6

De Meizu Pro 6 heeft naar verwachting een een 5.7-inch 1080p super amoldescherm, en kan snel opgeladen worden dankzij een usb type-c aansluiting. Aan de achterkant lijken we de karakteristieke antenne-lijnen van de iPhone 6 te kunnen zien.

Korreltje zout

Neem al deze specificaties echter met een korreltje zout, want slechts twee weken geleden beweerden anonieme bronnen dat de Meizu Pro 6 bijvoorbeeld een hele andere chipset en scherm zou hebben. Meizu zal haar nieuwe vlaggenschip waarschijnlijk op 6 april aankondigen, op dezelfde dag als de aankondiging van de Huawei P9.

Bron: GSMDome

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters