Kredietwaardigheid Nokia opnieuw onderuit na afwaardering van Moody's

Nokia heeft opnieuw een klap te verduren gekregen nadat kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaardigheid van Nokia nogmaals verlaagd heeft. Nokia is inmiddels ver onder de junkstatus gedoken.

Ratings bedrijven Moody's

Afgelopen april wist kredietbeoordelaar Standard & Poor’s al het aandeel van Nokia te verlagen naar junk-status. Inmiddels gaat de andere grote kredietbeoordelaar Moody’s nog een stap verder door het aandeel Nokia te raten met BA1, inclusief een negatieve outlook voor de toekomst. Nokia had eerder al de rating Baa3 toegemeten gekregen maar Moody’s meent dat de nieuwe strategie van Nokia niet aanslaat en ziet het nog somberder in voor de fabrikant.

Met het downgraden van het aandeel van Nokia ligt Moody’s op de zelfde hoogte met haar rating als Standard & Poor’s. Hiermee duikt Nokia onder de junk-status grens en wordt een negatief advies afgegeven aan investeerders voor het bedrijf. Beide bedrijven menen dat Nokia snel door haar geld zal zijn en op termijn niet meer aan haar verplichten zal kunnen voldoen. Nokia zelf heeft nog niet gereageerd op de afwaardering. Het aandeel van Nokia is momenteel nog stabiel.

De afwaardering van Moody’s komt een dag na het nieuws van Nokia dat het bedrijf opnieuw mensen gaat ontslaan. Gisteren liet Nokia weten dat in totaal 10.000 mensen hun baan gaan verliezen binnen nu en 18 maanden. Nokia richt momenteel al haar pijlen op het financiële resultaat van het bedrijf en wil zo snel mogelijk weer winstgevend gaan worden. Het bedrijf heeft dan ook een aantal fabrieken gesloten en R&D centra. Nokia CEO Elop heeft eerder al aangegeven dat 2012 een lastig jaar zal zijn voor Nokia en ziet het dan ook als een overgangsjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wietse-0803 -

  "Het aandeel van Nokia is momenteel nog stabiel."

  Kunnen jullie iets meer doen dan alleen berichten overnemen? Het aandeel is absoluut niet stabiel, gisteren zijn de Nokia aandelen met maar liefst 15% omlaag gedoken, als reactie op het aanstaande ontslag van 10.000 mensen.
  Het aandeel duikt inmiddels naar de beruchte pennystock, zeer triest om te zien…

  1. Danijel -

   Dat is gisteren, vandaag stond hij weer 4% hoger in Europa en Amerika is nog niet open. Oftewel, vandaag is er niets zinnigs te zeggen ahv dit nieuws. Die -15% gaat dus over het nieuws van gisteren en is dus niet van toepassing op dit nieuws, lijkt me.

   1. Wietse-0803 -

    Dat betekent dus nog steeds dat het aandeel niet stabiel is zoals je in de het nieuwsbericht zegt. Daarnaast heeft het aandeel van Nokia al zoveel klappen door verschillende afwaarderingen gehad dat nu de ondergrens hiervan wel is bereikt.

   2. Danijel -

    True, maar daarom staat er ook momenteel in het artikel. Oftewel, daarmee probeer ik aan te geven dat de beurs nog niet gereageerd heeft op het nieuws.

 2. ger adriaans -

  Jammer, ze hadden altijd goede telefoons tot de N97. Daarna hebben ze alles gemist qua veranderde marktontwikkelingen. Tel lang vastgehouden aan symbian en deze ook niet verder ontwikkeld. De keuze voor android was misschien de redding geweest, windows wordt dit zeker niet.

  1. hanszw -

   Nooit gelezen zeker dat er maar 2 fabrikanten zijn van Android toestellen die winst maken? (Samsung en HTC) Zou Nokia dezelfde ondersteuning krijgen van Google als nu van Microsoft. Zo uitgekauwd allemaal dit. De keuze is gemaakt, dus leer er mee te leven.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters