Kredietwaardigheid Nokia opnieuw onderuit na afwaardering van Moody's

Nokia heeft opnieuw een klap te verduren gekregen nadat kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaardigheid van Nokia nogmaals verlaagd heeft. Nokia is inmiddels ver onder de junkstatus gedoken.

Ratings bedrijven Moody's

Afgelopen april wist kredietbeoordelaar Standard & Poor’s al het aandeel van Nokia te verlagen naar junk-status. Inmiddels gaat de andere grote kredietbeoordelaar Moody’s nog een stap verder door het aandeel Nokia te raten met BA1, inclusief een negatieve outlook voor de toekomst. Nokia had eerder al de rating Baa3 toegemeten gekregen maar Moody’s meent dat de nieuwe strategie van Nokia niet aanslaat en ziet het nog somberder in voor de fabrikant.

Met het downgraden van het aandeel van Nokia ligt Moody’s op de zelfde hoogte met haar rating als Standard & Poor’s. Hiermee duikt Nokia onder de junk-status grens en wordt een negatief advies afgegeven aan investeerders voor het bedrijf. Beide bedrijven menen dat Nokia snel door haar geld zal zijn en op termijn niet meer aan haar verplichten zal kunnen voldoen. Nokia zelf heeft nog niet gereageerd op de afwaardering. Het aandeel van Nokia is momenteel nog stabiel.

De afwaardering van Moody’s komt een dag na het nieuws van Nokia dat het bedrijf opnieuw mensen gaat ontslaan. Gisteren liet Nokia weten dat in totaal 10.000 mensen hun baan gaan verliezen binnen nu en 18 maanden. Nokia richt momenteel al haar pijlen op het financiële resultaat van het bedrijf en wil zo snel mogelijk weer winstgevend gaan worden. Het bedrijf heeft dan ook een aantal fabrieken gesloten en R&D centra. Nokia CEO Elop heeft eerder al aangegeven dat 2012 een lastig jaar zal zijn voor Nokia en ziet het dan ook als een overgangsjaar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters