Kredietwaardigheid Nokia opnieuw verlaagd, nu naar 'junk'-status

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft opnieuw de kredietwaardigheid van Nokia verlaagd. Nokia bevindt zich nu in de weinig benijdenswaardige ‘junk’-status.

roze Lumia 900

De kredietbeoordelaar gelooft niet in de nieuwe koers van het bedrijf, die nog weinig geld in het laadje heeft gebracht. De verkoopcijfers duikelen wereldwijd omlaag. Nokia verkocht in 2011 al 18 procent minder telefoons, en een soortgelijke daling van omzet wordt ook voor dit jaar verwacht.

Fitch Ratings, een ander kredietbeoordelingsbureau, heeft afgelopen week ook de kredietwaardigheid van Nokia verlaagd. Een en ander betekent dat bedrijven wordt afgeraden om zaken met Nokia te doen. De waarde van de aandelen ging bijna een procent omlaag, waarmee de koers belandde op 2,73 euro. Eerder deze maand werd een dieptepunt bereikt van 2,60 euro; dat was de laagste koers in vijftien jaar tijd.

Inmiddels is Nokia ook door Samsung ingehaald als grootste producent van mobiele telefoons ter wereld. Een en ander brengt de kredietbeoordelaars ertoe om de toekomst van Nokia negatief te beschouwen.

Volgens de beoordelaars heeft Nokia de strijd om de smartphonemarkt definitief verloren van Apple en Google. De nieuwe Lumia-telefoons met Windows Phone verkopen niet bijster goed en kunnen de duik van verkoop van andere producten niet compenseren.

Toch verwacht S&P dat de verkoop van de Lumia-smartphones wel zal aantrekken. ”Maar niet voldoende om de komende kwartalen een snelle daling van inkomsten te voorkomen.”

Nokia meldt dat er nog bijna vijf miljard euro in kas is, en heeft al maatregelen genomen om kosten te besparen door personeel te ontslaan en fabrieken te sluiten. En dus nieuwe Lumia-telefoons naar de markt te brengen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Ben geen fan van Nokia of MS.. maar het komt wel goed denk ik.. effe een trage start.. maar het OS ziet er ook lomp uit.. moete ze wat aan doen.

  2. philip -

    Jammer hoor. Heb altijd met veel plezier een Nokia gebruikt. Heb nu nog een N900 met veel plezier. Ik heb even een aantal dagen een N8 gehad maar die heb ik gelukkig terug kunnen brengen. Wat een teleurstelling was dat.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters