Kroketje trekken met de mobiele telefoon

De Rabobank en snackketen Febo starten een proef met het betalen van snacks met een mobiele telefoon. In totaal zal de proef in drie of vier filialen worden gehouden.

Vanaf maandag kan bij de Febo in de Leidsestraat in Amsterdam betaald worden met een mobiele telefoon, zo verklaarde Rabo Mobiel-directeur Eric Huijgen dinsdag tijdens het TelecomTime-congres in de Utrechtse Jaarbeurs. In totaal zullen drie of vier Febo’s deelnemen aan de proef.

Alleen hongerige Rabo Mobiel-klanten kunnen gebruikmaken van de draadloze betalingsmethode. Daarvoor is bovendien een telefoon nodig die near field communication (NFC) ondersteunt, de technologie die eerder al werd gebruikt in een pilot in supermarkt C1000. Dergelijke telefoons zijn nu nog beperkt beschikbaar, maar de Rabobank zal er meer van beschikbaar stellen.

De nieuwe betaalmethode maakt niet alleen het betalingsverkeer makkelijker, maar moet ook impulsaankopen stimuleren, vertelt Jorrit van der Heide, Franchise manager van Febo. “Er zijn mensen die geen contant geld hebben, maar wel een mobieltje”.

De proef met de Rabobank gaat 6 maanden duren. Naast betaling met het mobiel, wil de Febo op termijn ook prepaidkaarten introduceren waarmee klanten snacks kunnen afrekenen.

rabo-mobiel 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters