Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones

Als je vaak nieuwtjes leest over aankomende smartphones, weet je dat je op de analist Ming-Chi Kuo moet letten als je op zoek bent naar Apple nieuwtjes. Heel even leek het echter dat Apple fans de behoorlijk betrouwbare tipster kwijt waren en dat hij alleen nog maar met leaks over andere merken zou komen. De man is echter terug van weggeweest en zegt dat de iPhones van dit jaar lager geprijsd worden. 

Nieuwtjes over andere merken

Kuo stond voorheen altijd bekend als de KGI Securities analist, die met geweldige leaks komt. Sinds April werkt hij echter niet meer bij de firma, maar bij Hong Kong’s TF International Securities, en zou hij volgens Mark Gurman van Bloomberg innovatieve non-Apple bedrijven gaan volgen. Een gelekte interne memo zou de reden van zijn switch naar andere merken duidelijk maken. Apple zou namelijk wat strikter  beginnen om te gaan met lekken.

Apple iPhone LCD

Schatting prijzen 2018 iPhones

Maar Kuo lijkt nu weer een comeback in de Apple wereld te hebben gemaakt en heeft meteen schattingen voor ons van de iPhone prijzen. Houdt er rekening mee dat je voor Nederland toch wel wat euro’s erbij op moet tellen. Zo kost de 64GB iPhone X in Amerika nu omgerekend 847 euro, terwijl hij bij ons een prijskaartje van 1.160,45  euro heeft.

Goedkoper dan de Galaxy S9

Volgens de analist zou de iPhone X opvolger met een 5,8 inch display een prijs krijgen van 679 euro tot 763 euro. Hiermee zou het toestel goedkoper zijn dan de Samsung Galaxy S9, hoewel de prijzen van de Galaxy S9 behoorlijk snel al wat minder heftig werden gemaakt. Naast de normale opvolger zou er ook een 6,5 inch Plus model komen van de iPhone X en deze zou volgens Kuo tussen de 763 euro en 848 euro kosten. Als laatste zou het “budget” model met een 6,1 inch LCD scherm komen met een prijskaartje van 509 euro tot 594 euro.

6,1 inch iPhone 2018
Render 6,1 inch iPhone 2018

Verzet tegen hoge prijzen

De verlaagde prijzen zouden volgens Kuo te maken hebben met het feit dat gebruikers zich de laatste tijd tegen de extreem hoge prijzen in de smartphonewereld beginnen te verzetten. Daarnaast zouden hogere opbrengsten mogelijk worden gemaakt door leveranciers met de productie van componenten, waardoor Apple ook daadwerkelijk de prijzen zou kunnen verlagen.

Er zijn natuurlijk al eerder berichten opgedoken over de verlaagde prijs van de nieuwe iPhones. Dat Kuo het ook zegt, maakt het allemaal wat meer legit en maakt dat gebruikers zich weer wat meer onbezorgd kunnen gaan verheugen op de iPhones van 2018. Vorig jaar wisten veel mensen van tevoren al dat ze de iPhone X toch niet gingen kopen, vanwege de hoge prijs.

Via: PhoneArena

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters