Kwart Amerikanen gebruikte mobieltje bij Congresverkiezingen

Een kwart van de Amerikanen gebruikte een mobiele telefoon bij de mid-term verkiezingen voor het Congres. Vooral jonge kiezers gebruikten hun telefoons om over de verkiezingen te communiceren.

vote

Zoals bijna alles in het leven, gaat ook de politiek ‘mobiel’, concluderen onderzoekers die 2257 volwassen Amerikanen ondervroegen over hun mobiele gedrag in verkiezingstijd. Een kwart van hen gebruikte de telefoon op de een of andere manier in relatie tot de verkiezingsstrijd.

Enkele cijfers: veertien procent van de respondenten gebruikte het mobieltje om anderen te vertellen dat ze hadden gestemd, zes procent gebruikte het om anderen te vertellen hoe de omstandigheden waren bij de stembureaus, tien procent sms-te boodschappen over de verkiezingen, drie procent maakte foto’s en filmpjes die iets met de verkiezingen te maken hadden, en twaalf procent gebruikte de telefoon om het verkiezingsnieuws in de gaten te houden. Vier procent hield de uitslagen met het mobieltje in de gaten.

Slechts één procent gebruikte het mobieltje om een bijdrage over te maken naar de campagnekas van een kandidaat voor de verkiezingen.

Vreemd genoeg zei 21 procent van de telefoongebruikers dat ze niet hebben gestemd, terwijl ze de telefoon wel benutten om zich te informeren over de verkiezingen. Dat is overigens nog altijd substantieel lager dan het landelijke percentage Amerikanen dat niet gaat stemmen. Dat ligt op 38 procent.

verkiezingen mobiel gebruik

 

Bron: mashable

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters