Kwart Amerikanen gebruikte mobieltje bij Congresverkiezingen

Een kwart van de Amerikanen gebruikte een mobiele telefoon bij de mid-term verkiezingen voor het Congres. Vooral jonge kiezers gebruikten hun telefoons om over de verkiezingen te communiceren.

vote

Zoals bijna alles in het leven, gaat ook de politiek ‘mobiel’, concluderen onderzoekers die 2257 volwassen Amerikanen ondervroegen over hun mobiele gedrag in verkiezingstijd. Een kwart van hen gebruikte de telefoon op de een of andere manier in relatie tot de verkiezingsstrijd.

Enkele cijfers: veertien procent van de respondenten gebruikte het mobieltje om anderen te vertellen dat ze hadden gestemd, zes procent gebruikte het om anderen te vertellen hoe de omstandigheden waren bij de stembureaus, tien procent sms-te boodschappen over de verkiezingen, drie procent maakte foto’s en filmpjes die iets met de verkiezingen te maken hadden, en twaalf procent gebruikte de telefoon om het verkiezingsnieuws in de gaten te houden. Vier procent hield de uitslagen met het mobieltje in de gaten.

Slechts één procent gebruikte het mobieltje om een bijdrage over te maken naar de campagnekas van een kandidaat voor de verkiezingen.

Vreemd genoeg zei 21 procent van de telefoongebruikers dat ze niet hebben gestemd, terwijl ze de telefoon wel benutten om zich te informeren over de verkiezingen. Dat is overigens nog altijd substantieel lager dan het landelijke percentage Amerikanen dat niet gaat stemmen. Dat ligt op 38 procent.

verkiezingen mobiel gebruik

 

Bron: mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters