Kwart Amerikanen gebruikte mobieltje bij Congresverkiezingen

Een kwart van de Amerikanen gebruikte een mobiele telefoon bij de mid-term verkiezingen voor het Congres. Vooral jonge kiezers gebruikten hun telefoons om over de verkiezingen te communiceren.

vote

Zoals bijna alles in het leven, gaat ook de politiek ‘mobiel’, concluderen onderzoekers die 2257 volwassen Amerikanen ondervroegen over hun mobiele gedrag in verkiezingstijd. Een kwart van hen gebruikte de telefoon op de een of andere manier in relatie tot de verkiezingsstrijd.

Enkele cijfers: veertien procent van de respondenten gebruikte het mobieltje om anderen te vertellen dat ze hadden gestemd, zes procent gebruikte het om anderen te vertellen hoe de omstandigheden waren bij de stembureaus, tien procent sms-te boodschappen over de verkiezingen, drie procent maakte foto’s en filmpjes die iets met de verkiezingen te maken hadden, en twaalf procent gebruikte de telefoon om het verkiezingsnieuws in de gaten te houden. Vier procent hield de uitslagen met het mobieltje in de gaten.

Slechts één procent gebruikte het mobieltje om een bijdrage over te maken naar de campagnekas van een kandidaat voor de verkiezingen.

Vreemd genoeg zei 21 procent van de telefoongebruikers dat ze niet hebben gestemd, terwijl ze de telefoon wel benutten om zich te informeren over de verkiezingen. Dat is overigens nog altijd substantieel lager dan het landelijke percentage Amerikanen dat niet gaat stemmen. Dat ligt op 38 procent.

verkiezingen mobiel gebruik

 

Bron: mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters