Kwart Europeanen belt uitsluitend mobiel

Uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Europese Unie blijkt dat een groeiend aantal Europeanen niet langer via een vaste telefoon belt. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van een mobieltje of voip.

In november en december vorig jaar is in opdracht van de EU onderzoek gedaan onder 26.000 Europeanen in 27 landen, om te onderzoeken hoe consumenten telecomdiensten gebruiken. De meest opvallende conclusie is dat een kwart van de Europeanen uitsluitend van mobiele telefonie gebruikmaakt. Interessant is dat dit percentage in de nieuwste lidstaten hoger ligt (39 procent) dan in EU-staten die al langer lid zijn (15 procent). Een kwart van de mobiele bellers heeft wel af en toe te maken met het wegvallen van de netwerkverbinding.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 22 procent van de Europeanen de computer gebruikt voor het voeren van telefoongesprekken via het internet. Ook hier geldt dat de nieuwste EU-lidstaten, zoals Bulgarije en Litouwen, aanzienlijk hoger scoren dan het ‘oude’ Europa. Bijna dertig procent van de Europese huishoudens neemt twee of meer diensten af bij één aanbieder; dit is negen procent meer dan in 2007. Vooral de combinatie van internet en vaste telefonie wordt op deze manier afgenomen.

Op één procent na heeft de helft van alle EU-huishoudens toegang tot het internet, zo blijkt uit het onderzoek. Iets meer dan een derde van de huishoudens heeft breedbandinternet, waarbij met name adsl gebruikt wordt. De voornaamste reden dat de helft van de EU-huishoudens geen toegang tot het internet heeft, is een gebrek aan interesse voor het wereldwijde netwerk, melden de onderzoekers.

Inmiddels komt bij twaalf procent van de Europese huishoudens digitale televisie via de lucht binnen. Het aantal huishoudens dat naar analoge televisie kijkt is gedaald van 45 naar 41 procent. Ruwweg tien procent van de EU-huishoudens ontvangt op meer dan één wijze televisie.

Bron: Tweakers.net

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters