Kwart miljard Android-telefoons verkocht op de planeet aarde

Zoekgigant Google heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over het laatste kwartaal van 2011. De Android ontwikkelaar heeft daarbij aangegeven dat het in totaal 250 miljoen Android-smartphones heeft geactiveerd.

Ondanks dat analisten niet tevreden waren over de cijfers van Google wist de zoekgigant toch te imponeren met cijfers. Vooral het aantal Android acitivaties was indrukwekkend. Sinds de start van Android heeft Google niet minder dan 250 miljoen toestellen wereldwijd weten te activeren. Deze 250 miljoen smartphones hebben gezamenlijk 11 miljard downloads uit de Android Market gegenereerd en elke dag komen er nog eens 700.000 nieuwe smartphones met Android bij. Volgens Google zal het komend jaar de groei gewoon door zetten, al kan er spraken zijn van een afvlakking tegen het eind van het jaar.

Google’s cijfers waren lager dan verwacht, maar nog steeds erg positief. Zo wist de internetgigant in het afgelopen kwartaal 10,58 miljard dollar om te zetten. Ook de winst steeg flink vergeleken met een kwartaal een jaar eerder; deze kwam uit op 3,51 miljard dollar. Google gaat er dan ook vanuit dat de omzet en de winst het komend jaar flink zullen doorstijgen ondermeer door het Android OS. Desalniettemin levert de zoekmachine van Google en diens advertenties nog steeds het meest op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  250miljoen is zeker minder dan verwacht met al die berichten over honderduizenden activaties per maand.

  De geruchten gaan al op diverse continenten dat android niet zo sterk meer groeit en zelfs stil staat. Denk dat ze hun hoogte punt een beetje hebben bereikt!!

  1. elian -

   De berichten gaan over honderdduizenden activaties per dag. Ik verbaasde me in eerste instantie over je honderdduizenden per maand, want dan had je er nu nooit 250 mln kunnen hebben.
   En met de eerste Android in okt 2008, kom je met 250 mln op een gemiddelde van 210.000 per dag (over de gehele periode, dus eerst lager, nu hoger). Lijkt mij toch niet zo raar.
   De in het bovenstaande artikel genoemde tegenvallende cijfers zullen waarschijnlijk eerder bijv omzet en winst zijn, die lager uitpakten dan analisten hadden verwacht.

  2. rickflits -

   ik weet wel zeker dat ze zowel in 2012 als 2013 hun hoogste punt niet gaan berijken , tablets worden straks een ware hype en android heeft de software in orde met ICS, en ook google android tv is aan zijn opkomst begonnen. ik verwacht de eerste 2-3 jaar geen daling nog, ik verwacht ook een goede groei voor WP7.5 als de eerste windows 8 tablets uit gaan komen

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters