Kwart miljard Android-telefoons verkocht op de planeet aarde

Zoekgigant Google heeft haar financiƫle cijfers bekend gemaakt over het laatste kwartaal van 2011. De Android ontwikkelaar heeft daarbij aangegeven dat het in totaal 250 miljoen Android-smartphones heeft geactiveerd.

Ondanks dat analisten niet tevreden waren over de cijfers van Google wist de zoekgigant toch te imponeren met cijfers. Vooral het aantal Android acitivaties was indrukwekkend. Sinds de start van Android heeft Google niet minder dan 250 miljoen toestellen wereldwijd weten te activeren. Deze 250 miljoen smartphones hebben gezamenlijk 11 miljard downloads uit de Android Market gegenereerd en elke dag komen er nog eens 700.000 nieuwe smartphones met Android bij. Volgens Google zal het komend jaar de groei gewoon door zetten, al kan er spraken zijn van een afvlakking tegen het eind van het jaar.

Google’s cijfers waren lager dan verwacht, maar nog steeds erg positief. Zo wist de internetgigant in het afgelopen kwartaal 10,58 miljard dollar om te zetten. Ook de winst steeg flink vergeleken met een kwartaal een jaar eerder; deze kwam uit op 3,51 miljard dollar. Google gaat er dan ook vanuit dat de omzet en de winst het komend jaar flink zullen doorstijgen ondermeer door het Android OS. Desalniettemin levert de zoekmachine van Google en diens advertenties nog steeds het meest op.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters