Kwart van alle Amerikanen heeft een tablet

Sinds de introductie van de eerste iPad, nog geen tweeënhalf jaar geleden, is de tablet aan een grote opmars bezig. Marktonderzoekers hebben nu uitgezocht dat inmiddels een kwart van alle volwassen Amerikanen een tablet in huis heeft.

tablets

En de groei zit er nog altijd in. Zo meldt het Pew Research Center’s Internet & American Life Project, dat de cijfers heeft opgelepeld. In een onderzoek dat enkele dagen geleden is gepubliceerd, meldt Pew dat 27 procent van de vrouwen en 24 procent van de Amerikaanse mannen een tablet bezitten.

Tablets zijn vooral populair in de leeftijdsgroep tussen 30 en 50 jaar; 31 procent van die groep heeft een tablet in huis. Van de 50- tot 65-jarigen heeft 27 procent zo’n platte computer, en van de jongeren tussen 18 en 30 jaar 25 procent. De 65-plussers lopen achter: slechts dertien procent heeft een iPad of een andere tablet.

De rassenverschillen vallen totaal weg op de Amerikaanse tabletmarkt. Onderzocht is dat 25 procent van de blanke Amerikanen en 26 procent van de zwarte bevolking een tablet heeft, en twintig procent van de Spaanstalige Amerikanen. Hoe hoger het inkomen, hoe groter de kans dat er een tablet in huis rondslingert. Van de Amerikanen die een inkomen boven 75.000 dollar heeft, bezit bijna de helft een tablet. Tegen slechts tien procent van de volwassenen die minder dan 30.000 dollar binnenbrengen per jaar.

Ook het opleidingsniveau speelt mee bij het bezit van een tablet. Van de universitair afgestudeerden heeft 41 procent een tablet, van de iets lager opgeleiden heeft 27 procent er een. Dat daalt zo verder door: achttien procent van de mensen die alleen middelbare school heeft afgemaakt bezit een tablet en slechts zeven procent van de mensen die hun school niet hebben afgemaakt.

Pew heeft niet onderzocht wat voor tablets de Amerikanen in huis hebben. Maar bekend is dat de iPad van Apple wereldwijd zo’n tweederde van de tabletmarkt in handen heeft, op grote afstand gevolgd door een aantal Androidfabrikanten. Verwacht wordt dat de introductie van tablets met Windows 8 de verkoopcijfers van de platte apparaten nog eens zal opstuwen. Wat ten koste gaat van het bezit van gewone computers en laptops.

Bron: Techhive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters