Topkwartaal voor Apple dankzij recordverkoop iPhone

Apple verkocht in het vierde kwartaal 78,3 miljoen iPhones. Dit is een nieuw verkooprecord voor het bedrijf. Dankzij de recordverkoop van de iPhone heeft het bedrijf zijn beste kwartaal ooit achter de rug. Dit blijkt uit de financiële resultaten die het bedrijf gister bekend maakte.

All About Phones Apple iPhone 7 reviewApple verkocht in totaal 78,3 miljoen iPhones in de maanden oktober, november en december. Het aantal is ten opzichte van het vierde kwartaal in 2015 met 5 procent gestegen, meldt het bedrijf. ”Wij zijn erg blij om te melden dat wij het record van de hoogste kwartaalomzet ooit hebben mogen breken. Wij verkochten meer iPhones dan ooit tevoren”, aldus Tim Cook, CEO van Apple.

Omzet

Dankzij de hoge aantal verkochte exemplaren, was de omzet van Apple 78,3 miljard dollar. Dit was 3 procent hoger dan in het vierde kwartaal van 2015. De winst bedroeg 17,9 miljard dollar. Het jaar daarvoor was het nog 18,4 miljard dollar. De winst valt lager uit door hogere verkoopkosten en meer investering in onderzoek en innovatie.

Op de belangrijkste markt voor Apple, China, daalde de omzet wel weer opnieuw, net als in het kwartaal daarvoor. Het bedrijf had in China in het vierde kwartaal een omzet van 16,2 miljard dollar. Dat jaar ervoor was het nog 18,4 miljard. Dit is een daling van 12 procent. In Europa is de omzet het afgelopen kwartaal met 3 procent gestegen, in de Verenigde Staten met 9 procent en in Japan met 20 procent.

Andere diensten

Apple heeft de groeicijfers niet alleen te danken aan de populariteit van de iPhone, maar ook aan diensten zoals iCloud, Apple Music en de App Store. Het bedrijf haalde daar een totale omzet van 7,2 miljard dollar uit. Dat is met 18 procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. Apple verwacht dat de omzet hiervan de komende jaren verdubbelt.

Verkoop Apple iPad

Met de iPad gaat het minder goed. De verkoop hiervan is gedaald met 19 procent. Apple verkocht het afgelopen kwartaal 13 miljoen tablets. Dat waren het jaar ervoor nog 16,1 miljoen exemplaren. Wel werd er een recordaantal Apple Watches verkocht, maar het precieze aantal is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters