Kwartaalcijfers Samsung beter dan verwacht

De financiële resultaten van Samsung zijn bekend gemaakt. In het eerste kwartaal van 2016 scoren ze beter dan verwacht, dit komt door de goede verkoop van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de totale omzet gestegen is met zo’n 5,7 procent ten opzichte van vorig jaar, naar ongeveer 38,3 miljard euro. Het bedrijf behaalde een winst van zo’n 4 miljard euro.

Samsung Marktleider Samsung

Marktonderzoeker IDC meldt dat de groei van de smartphonemarkt afgelopen kwartaal tot stilstand is gekomen. Er werden 334,9 miljoen smartphones verscheept, dat zijn er 600.000 meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Samsung blijft nog steeds marktleider ondanks een kleine daling van 0,6 procent. De kleine daling van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt nog relatief mee als je kijkt naar de concurrent Apple. Zij hadden een daling van zo’n 16,3 procent.

OLED-panelen

Door de succesvolle verkoop van het vlaggenschip Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, behaalden de Zuid-Koreanen in het eerste kwartaal van 2016 een winst. De winst was niet alleen te danken aan de verkoop van de S7, maar ook de toegenomen verkoop van OLED-panelen en System LSI producten.

ToekomstSamsung

In 2015 heeft Samsung besloten de designs van hun smartphones rigoreus te veranderen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kreeg veel kritiek over de bouwkwaliteit van de telefoons. De toestellen hadden een plastic buitenkant. Nu bestaan de smartphones uit een combinatie van glas en metaal en dit leverde goede recensies op. Analisten vrezen dat het Samsung, Apple en andere smartphonefabrikanten onvoldoende lukt om over vijf tot tien jaar de consumenten voldoende te interesseren. Wellicht dat Samsung hierdoor flink inzet op virtual reality. Een samenwerking met Facebook op dit vlak toont de koers die het bedrijf wil gaan varen.

Top vijf

Samsung domineert de smartphonemarkt volledig. Zij leveren twee keer zoveel smartphones als Apple en Huawei, dat zijn de nummer twee en drie van de markt. De Zuid-Koreanen leveren zo’n 81,9 miljoen smartphones. Volgens het marktonderzoek van IDC is Samsung de grootste speler in de markt, daarna komt Apple, gevolgd door Huawei, Oppo, Vivo en LG.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters