Kwartaalcijfers tonen omzetstijging Vodafone Nederland

De kwartaalcijfers van het derde kwartaal 2015 zijn bekend gemaakt door Vodafone Nederland. Uit deze cijfers blijkt dat de omzet 483,6 miljoen euro bedroeg, een stijging van 0,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. De groei van vaste en geïntegreerde telecomdiensten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt compenseert de lichte daling in mobiele diensten.

Vodafone

Populariteit 4G

Hoewel de mobiele diensten dus een lichte daling kende, bleek tijdens de afgelopen feestdagen dat 4G onverminderd populair blijft. Het totale dataverbruik steeg in het derde kwartaal met 43,3 procent naar 8441 TB.

Daling mobiele aansluitingen Vodafone

De hoeveelheid mobiele aansluitingen van Vodafone daalde licht met 2,2 procent tot bijna 5,1 miljoen gebruikers. Hiervan hadden anderhalf miljoen klanten aan het eind van 2015 het juiste toestel en abonnement om van 4G en 4G+ te profiteren. Ongeveer een derde van de gebruikers maakt dan ook dagelijks gebruik van het 4G-netwerk van Vodafone.

Transformatie van mobiel naar vast

Vodafone is overgegaan naar een nieuwe IT-infrastructuur voor haar 3,6 miljoen particuliere klanten en heeft dit in 2015 afgerond. Deze nieuwe infrastructuur is onderdeel van de transformatie van een mobiele aanbieder naar een aanbieder die ook vaste telefoondiensten aanbiedt. Ook het aantal klanten voor TV en vast internet groeit. Dit alles zorgt ervoor dat de omzet van vaste diensten met 36,6 procent is gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van 2014.

Strategie

Onderstaande infographic geeft meer inzicht in de cijfers en gebruikstrends van het afgelopen kwartaal. Deze infographic toont ook aan op welke strategie Vodafone voert. Die strategie bestaat uit vijf pijlers; betrokkenheid medewerkers, klanttevredenheid servicekanalen, netwerk vernieuwing, creëren van betrokkenheid en reputatie management.

Zoals je hieronder kunt zien gaat Vodafone de dekking van het 4G netwerk flink vergroten. All About Phones houdt deze ontwikkeling natuurlijk nauwlettend in de gaten.

vodafone infographic
Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters