Kwartaalomzet LG beste sinds 2 jaar

Life’s Good voor medewerkers van LG. In de periode van januari tot maart steeg de omzet van het Zuid-Koreaanse electronica-bedrijf met 66 procent. Echter is dit niet te danken aan de komst van de LG G5.

Analisten zaten ernaast

Maandag maakte het bedrijf bekend dat ze uiteindelijk een omzet van omgerekend 441 miljoen dollar verwachten. Dit is de hoogste omzet sinds het tweede kwartaal van 2014. Analisten hadden er al flink op los gespeculeerd, maar hun verwachten lagen enorm onder het uiteindelijke bedrag. Uit een enquête waar 25 analisten aan mee deden kwam een voorspelling van 356 miljoen dollar, en er was geen enkele individuele voorspelling die de 441 miljoen aantikte.

Worstelingen

Begin 2015 daalde LG’s omzet met een forse 35 procent. Dit kwam door worsteling vanuit zowel de televisie- als de telefoonkant van het bedrijf. Meer informatie over het eerste kwartaal is en zal er voorlopig niet komen. Eind april brengt het bedrijf een vervolgrapport uit waarin het totaalplaatje zichtbaar zal worden. Er is wel al een schatting van de inkomsten van het eerste kwartaal verklapt: deze zou op 11.7 biljoen dollar liggen. Dit is 4,5 procent lager dan het jaar ervoor, wat erop duidt dat  bepaalde kosten voor het bedrijf zijn afgenomen.

Telecom blijft achter

LG G5
De LG G5

De winst is vooral te danken aan de televisie-tak. Zo brachtten de organische lichtemitterende diode-televisies naar verluid een hoop in het laatje. De winst op telecom laat nog even op zich wachten, hier zou voor het derde kwartaal op rij sprake zijn van verlies. Er is veel geld gestoken in de marketing van LG’s vlaggenschip, de LG G5. Deze kwam eind maart uit. Voor het volgende kwartaal is de kans op winst bij telecom dus een stuk groter, mits het toestel succesvol blijkt.

De LG G5 is in Nederland nog niet verkrijgbaar, maar wordt halverwege de maand verwacht. Dit was overigens de eerste keer dat LG de kwartaalinkomsten voorafgaand aan een complete publicatie deelde met het publiek, maar hun opgewondenheid rondom de cijfers is dan ook meer dan terecht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters