Laatste Apple iOS 5 en iPhone 4S geruchten op een rij gezet

Vlak voor de persconferentie van Apple blikt All About Phones vooruit op wat komen gaat. De laatste geruchten over Apple iOS 5 en iCloud worden bij elkaar gesprokkeld alvorens de persconferentie van Apple begint.

Apple iOS 5

Altijd vlak voor de World Wide Developer Conference die jaarlijks plaats vindt in Amerika, wemelt het van de geruchten op het internet. Sinds een paar jaar doet All About Phones live verslag van verschillende evenementen, waaronder die van Apple. Een paar uur voor de persconferentie sommen we alle geruchten op.

Er gingen al een tijd geruchten dat Apple met Google en Facebook overhoop ligt. Om dezen reden zou Apple voor Twitter hebben gekozen en om de vriendschap te verzegelen lijkt Apple diepe integratie in iOS 5 te hebben aangebracht voor de service. Onduidelijk is nog hoe diep deze service in de software verweven zal zitten, maar volgens vooraanstaande bronnen zal deze tot in de kern van het OS terug keren. Anderen claimen dat de integratie van de service erg indrukwekkend zal zijn en veel meer zal aanbieden dan het slechts delen van berichten, foto’s, video’s en berichten met Twitter. Er gaan zelfs oppervlakkige geruchten dat Apple eventueel Twitter wil kopen; de fabrikant heeft meer dan 70 miljard dollar op de bank staan waar Steve Jobs van wist te melden: het geld sparen we op voor een aankoop die op ons pad zal komen en die groot en indrukwekkend zal zijn en toegevoegde waarde voor Apple zal hebben. Analisten menen dat Twitter niet interessant genoeg voor Apple is en dat het geld, vooralsnog, ongemoeid zal blijven.

Apple iOS 5

 

Apple iOS 5

 

Apple iOS 5

 

Verder lijkt iOS 5 een herontworpen multitaskingfunctionaliteit te hebben. Afbeeldingen van de functie waren al eerder uitgelekt en het lijkt erop dat applicaties verkleind worden en een voorbeeld van de applicatie die nog draait tevoorschijn getoverd zal worden. Ook verwacht men dat Apple eindelijk widgets zal gaan ondersteunen met iOS 5, zoals we dan kennen van het Android OS. Ook de nieuwe Spotlight functionaliteit lijkt aanstaande voor het OS. Ook zal het OS voortaan applicaties automatisch gaan updaten, zonder dat de eindgebruiker dat hoeft te bevestigen. Ook zal volgens geruchten de nieuwe iCloud-dienst als backup dienst gaan dienen voor de iPhone. Dit gebeurt automatisch zodra de telefoon volgeladen is, aan de lader nog hangt en met wifi verbonden is. iCloud moet MobileMe gaan vervangen, aldus insiders.

Tot slot gaan er geruchten over een nieuwe iPhone 4S, een upgrade voor de huidige iPhone 4. De 4S zou in een 64GB variant gaan komen. Daarnaast lijkt de dualcore A5-processor uit de iPad 2 ook in de telefoon te gaan komen, aldus verschillende ontwikkelaars. Deze iPhone zal er naar verwachting het zelfde uit gaan zien als de huidige iPhone 4. Inmiddels groeit de App Store van Apple door naar 400.000 applicaties en lijkt er voorlopig geen stoppen aan.

De persconferentie van Apple zal live door All About Phones verslagen worden op onze live-pagina. De persconferentie zal vanavond om 19 uur Nederlandse tijd beginnen.

Apple iOS 5

 

Apple iOS 5

 

Apple iOS 5

 

Apple iOS 5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sean -

  Mensen, houd er rekening mee, het zijn maar geruchten! harde feiten zijn er bijna niet, omdat apple dit keer goed alles geheim weet te houden, gaan mensen zelf maar wat bedenken, maar niks zegt dat dat waar is, HET ZIJN MAAR GOKJES!!

 2. michel -

  Komt misschien omdat de hoofdontwikkelaar van Jailbreak nu bij Apple werkt :X :Y

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Gast joost, 6 juni 2011 – 16:58

  reageer

  Dit lijkt echt veeeeel te veel, maar dan ook echt veel te veel op de jailbreak frown

  doe mij maar gewoon ios4

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters