Laatste geruchten Apple iPhone 5 persconferentie samengevat

De persconferentie voor de nieuwe iPhone staat op de stoep en dus hoogtijd om alle geruchten nog even samen te vatten. Kunnen we nou alleen een iPhone 4S of ook een iPhone 5 verwachten, dat zal de grote vraag gaan worden tijdens de persconferentie van Apple.

Dat er vanavond een nieuwe iPhone aangekondigd zal gaan worden is inmiddels iedereen wel duidelijk. Op de uitnodiging van Apple staat duidelijk te lezen dat er over de iPhone gepraat kan worden en aangezien de fabrikant al laat is met zijn opvolger, kan het niet missen dat een nieuwe variant aanstaande is.

Toch is er zoals bijna altijd, behalve vorig jaar toen de iPhone 4 vroegtijdig uitlekte, veel onduidelijkheid over de nieuwe iPhone. Apple weet haar kaken altijd goed op elkaar te houden en ook iets naar buiten lekken doet de fabrikant niet aan. Vanavond lijkt het erop dat we sowieso een goedkopere iPhone 4S kunnen gaan verwachten en misschien wel een iPhone voor het eerst ernaast. Apple heeft tot nog toe altijd maar 1 model per keer aangekondigd en zou daar nu wel eens vanaf kunnen wijken aangezien het graag ook de mid-range markt wil gaan bedienen. Daarnaast lijkt ook iOS 5 van een belangerijke functie genaamd Assistant voorzien te gaan worden. Hoog tijd om alle geruchten eens op te sommen die hieronder te lezen zijn.

All About Phones zal vanaf 19 uur de persconferentie van Apple live gaan verslaan op haar live blog.

Apple iPhone 4S

Apple iPhone 4S

Het zit er dik in dat een goedkopere variant van de iPhone 4 bekend gemaakt zal worden door Apple. Inmiddels is erg veel informatie over dit toestel gelekt en hij moet ongeveer 99 euro bij een contract gaan kosten van rond de 275 belminuten. De losprijs zal rond de 449 waarschijnlijk gaan liggen, aldus geruchten. Daarnaast is duidelijk geworden dat het toestel in een 16, 32 en 64GB variant zal gaan komen. De 64GB variant is nieuw en zal een prijs van naar verwachting 649 euro gaan kennen.

De oude iPhone 4 zal hierna alleen nog in een 8GB variant te bewonderen zijn, aldus Vodafone Duitsland. Uit gelekte onderdelen blijkt verder dat het uiterlijk van deze variant niet aangepast zal gaan worden. Wel is de kans groot dat de A5-processor erin zal zitten, al menen andere weer dat alleen de camera iets beter zal zijn met daarbij de zelfde A4-processor. Duidelijk lijkt wel dat dit toestel echt geïntroduceerd zal worden en Apple hiermee een wat toegankelijker toestel qua prijs in de markt wil zetten.

Apple iPhone 5

Dat er ooit een Apple iPhone 5 zal komen lijkt wel duidelijk, de vraag is alleen of dat dit jaar zal gaan gebeuren. Apple heeft tot nog toe het volgende patroon vertoond als het gaat om de introductie van een nieuwe variant: eerst de Apple iPhone 2G, toen de iPhone 3G, daarna de 3GS en toen de iPhone 4. Logisch zou zijn om nu een ‘Speed’ variant bekend te maken met het zelfde uiterlijk maar bijvoorbeeld een snellere processor.

Desalniettemin gaan er geruchten dat er een iPhone 5 ontwikkeld wordt door Apple met een unibody behuizing zoals we die ook van de iPad kennen. Verder zal de home-knop een stuk breder zijn en zal het scherm 4.5-inch groot zijn. Ook zal het design op een druppel water lijken vanaf de zijkant aangezien het toestel boven dikker is dan aan de onderkant. De dualcore A5-processor zal naar verwachting op 1.5GHz zijn werk gaan doen en dat is mooi aangezien een nieuwe dienst genaamd Assistant misschien wel zijn intrede zal doen in het toestel.

Apple iPhone 5 mock-up

 

iOS 5 Assistent

Aangezien de verwachting is dat de iPhone 5 over de A5-processor zal gaan beschikken lijkt ook de nieuwe Assistent functie een realiteit. Dit zou te maken hebben met het feit dat het toestel een diepe spraakintegrratie zal krijgen met de naam Assistant. Met Assistant kan men door de home-knop lang ingedrukt te houden een speciaal menu oproepen waarmee via spraak opdrachten aan het toestel gegeven kunnen worden. Zo zal je een sms kunnen opstellen met spraak, kunnen navigeren op internet, iemand bellen en ook informatie opzoeken op het internet. Assistant is het gevolg van de overname van een bedrijf door Apple genaamd Siri.

Assistant zal namelijk integratie kennen met Wolfram Alpha, de wetenschapzoekmachine, die vervolgens vragen kan beantwoorden. Rekenvragen en zaken die middels Wikipedia opgezocht kunnen worden zullen dan moeiteloos naar de gebruiker gestuurd worden als antwoord. Ook kunnen via spraak afspraken gemaakt worden en kan met stemopdrachten de agenda bijgehouden worden, aldus de bron. Dit moet dan ook de belangrijkste verbetering van de nieuwe iPhone 5 gaan worden en Apple hoopt hiermee veel consumenten over te halen om de iPhone 5 te kopen.

Volgens 9to5mac zal Assistant niet naar de iPhone 4 of de 3GS gaan komen omdat deze geen dualcore-processor hebben en van te weinig RAM voorzien zijn. De nieuwe iPhone 5 zal namelijk ook 1GB aan RAM meekrijgen. Daarnaast zal er een 8-megapixelcamera in het toestel zitten met een backlitsensor voor betere foto’s. Ook wordt er melding gemaakt van een Qualcommchip die zowel GSM- als CDMA-netwerken kan oppikken.

iOS 5 zal naar verwachting volgende week losgelaten worden door Apple. Tijdens de persconferentie zal Apple de laatste functionaliteiten van de update toelichten en een paar dagen later echt beschikbaar stellen. Vergeet niet ons live blog te volgen van de Apple persconferentie.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters