Nintendo behaalt niet de gewenste omzet met Super Mario Run

Een tijdje geleden kwam Nintendo met een variant op het bekende spel Flappy Bird, maar dan natuurlijk met een rennende Mario. De app werd uitgebracht voor zowel iOS als Android en Nintendo probeerde op deze manier een groter publiek te trekken dan alleen de console spelers. In tegenstelling tot bij Flappy moeten spelers uiteindelijk betalen voor de volledige app en dit lijkt het spel enigszins de das om te hebben gedaan. Nintendo president Tatsui Kimishima liet in een gesprek met Nikkei weten dat de omzet, welke het spel heeft gegenereerd, niet voldoet aan de eerdere verwachtingen. Eerder werd wel vermeld, dat het spel in de eerste twee weken $30 miljoen had opgebracht.

Super Mario RunPrijs Super Mario Run te hoog

De tegenvallende omzet zou te maken kunnen hebben met het feit dat de prijs van de volledige app te hoog werd gevonden. De app kan gratis gedownload worden en in eerste instantie is het gratis te spelen. Op een gegeven moment is het echter nodig om 9,99 euro uit te geven om verder te spelen. Hoewel het vaak werkt om de gebruiker eerst een voorproefje te geven en dan te laten betalen voor het volledige pakket, lijkt deze strategie bij Super Mario Run onvoldoende te hebben gewerkt.

Mario app bedoeld om spelers te begeleiden naar consoles

Het lijkt Nintendo echter niet alleen maar niet te gaan om het genereren van winst met de Mario app. Waar NIntendo op hoopte is dat spelers door de mobiele introductie, geïnteresseerd zouden raken in één van de Nintendo consoles. Of Super Mario Run veel nieuwe console klanten heeft opgebracht is onbekend.

Bron: Gadgets 360

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters