Nintendo behaalt niet de gewenste omzet met Super Mario Run

Een tijdje geleden kwam Nintendo met een variant op het bekende spel Flappy Bird, maar dan natuurlijk met een rennende Mario. De app werd uitgebracht voor zowel iOS als Android en Nintendo probeerde op deze manier een groter publiek te trekken dan alleen de console spelers. In tegenstelling tot bij Flappy moeten spelers uiteindelijk betalen voor de volledige app en dit lijkt het spel enigszins de das om te hebben gedaan. Nintendo president Tatsui Kimishima liet in een gesprek met Nikkei weten dat de omzet, welke het spel heeft gegenereerd, niet voldoet aan de eerdere verwachtingen. Eerder werd wel vermeld, dat het spel in de eerste twee weken $30 miljoen had opgebracht.

Super Mario RunPrijs Super Mario Run te hoog

De tegenvallende omzet zou te maken kunnen hebben met het feit dat de prijs van de volledige app te hoog werd gevonden. De app kan gratis gedownload worden en in eerste instantie is het gratis te spelen. Op een gegeven moment is het echter nodig om 9,99 euro uit te geven om verder te spelen. Hoewel het vaak werkt om de gebruiker eerst een voorproefje te geven en dan te laten betalen voor het volledige pakket, lijkt deze strategie bij Super Mario Run onvoldoende te hebben gewerkt.

Mario app bedoeld om spelers te begeleiden naar consoles

Het lijkt Nintendo echter niet alleen maar niet te gaan om het genereren van winst met de Mario app. Waar NIntendo op hoopte is dat spelers door de mobiele introductie, geïnteresseerd zouden raken in één van de Nintendo consoles. Of Super Mario Run veel nieuwe console klanten heeft opgebracht is onbekend.

Bron: Gadgets 360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters