Nintendo behaalt niet de gewenste omzet met Super Mario Run

Een tijdje geleden kwam Nintendo met een variant op het bekende spel Flappy Bird, maar dan natuurlijk met een rennende Mario. De app werd uitgebracht voor zowel iOS als Android en Nintendo probeerde op deze manier een groter publiek te trekken dan alleen de console spelers. In tegenstelling tot bij Flappy moeten spelers uiteindelijk betalen voor de volledige app en dit lijkt het spel enigszins de das om te hebben gedaan. Nintendo president Tatsui Kimishima liet in een gesprek met Nikkei weten dat de omzet, welke het spel heeft gegenereerd, niet voldoet aan de eerdere verwachtingen. Eerder werd wel vermeld, dat het spel in de eerste twee weken $30 miljoen had opgebracht.

Super Mario RunPrijs Super Mario Run te hoog

De tegenvallende omzet zou te maken kunnen hebben met het feit dat de prijs van de volledige app te hoog werd gevonden. De app kan gratis gedownload worden en in eerste instantie is het gratis te spelen. Op een gegeven moment is het echter nodig om 9,99 euro uit te geven om verder te spelen. Hoewel het vaak werkt om de gebruiker eerst een voorproefje te geven en dan te laten betalen voor het volledige pakket, lijkt deze strategie bij Super Mario Run onvoldoende te hebben gewerkt.

Mario app bedoeld om spelers te begeleiden naar consoles

Het lijkt Nintendo echter niet alleen maar niet te gaan om het genereren van winst met de Mario app. Waar NIntendo op hoopte is dat spelers door de mobiele introductie, geïnteresseerd zouden raken in één van de Nintendo consoles. Of Super Mario Run veel nieuwe console klanten heeft opgebracht is onbekend.

Bron: Gadgets 360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters