Lamborghini Alpha-One: de nieuwe smartphone van Joel Beukers?

Joel Beukers is een van de weinige Nederlanders onder de 30 die het breed genoeg heeft om een Lamborghini in zijn bezit te hebben. Maar daar stopt het bij de Italiaanse fabrikant, en wie weet bij Beukers, niet. Het bedrijf heeft namelijk ook een smartphone uitgebracht: de Lamborghini Alpha-One. Is dit de nieuwe smartphone van het fitnessmodel?

Design Lamborghini Alpha-One

Waar Lamborghini met zijn nieuwe smartphone vooral op gelet heeft, is het design. De Alpha-One heeft een overduidelijk premium ontwerp dat duur moet voelen en lang mee moet gaan. De telefoon bestaat bijvoorbeeld uit handgemaakt Italiaans leer en een legering die volgens de fabrikant sterker dan titanium is. Hij heeft daarnaast een krachtige 20-megapixelachtercamera met optische beeldstabilisatie, een 5,5 inch groot Quad HD-display en twee Dolbyspeakers. Ook dualsim-ondersteuning mag niet ontbreken. Dit pakketje draait op Android 7.0 Nougat.

Specificaties

Als we gaan kijken naar de pure kracht die het nieuwe toestel van Lamborghini heeft, ontstaat een minder premium beeld. De smartphone moet het doen met de redelijk krachtige, maar vrij oude Snapdragon 820-processor. In combinatie met de 4GB aan werkgeheugen maakt dit dat deze smartphone achterloopt op veel huidige vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy Note 8 en de Honor 9. De 64GB opslagruimte is wel in lijn met veel high-endsmartphones van dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

We weten dat we voor elke Lamborghini-auto flink wat geld neer moeten tellen. Dat is bij de nieuwe Lamborghini Alpha-One zeker niet anders. De fabrikant wil namelijk liefst 2450 dollar voor zijn smartphone vangen. Dat is omgerekend ongeveer 2000 euro. Daarmee is hij twee keer duurder dan de eerdergenoemde Galaxy Note 8. De Honor 9 kun je van dat geld vijf keer kopen.

De Alpha-One is dus echt een smartphone die het van zijn premium design en looks moet hebben. Door de dure materialen en de merknaam heeft de smartphone een flinke prijs. Maar voor diegene die op zoek is naar een smartphone met een echt high-endontwerp kan de nieuwe Lamborghini interessant zijn. Hij is alleen in de luxe warenhuizen Harrods (Verenigd Koninkrijk) en Dubai Mall (Verenigde Arabische Emiraten) te krijgen.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters