Lancering iPhone 3GS minder spetterend dan vorig jaar

Gister was All About Phones aanwezig bij de lancering van de iPhone. De pers was uitgenodigd om half negen ’s ochtend op het plein voor de T-Mobile shop waar om negen uur de eerste iPhone 3GS zou worden verkocht.

De dag begint erg vroeg en we staan dan ook al om kwart over acht op het Centraal Station van Almere. Na lang dwalen door de nog stille straten van Almere komen we uiteindelijk aan in de tent die omgedoopt is tot het T-Mobile ‘hotel’.

In deze tent staan een stuk of vijfenzeventig man te wachten tot het negen uur wordt en de verkoop officieel mag beginnen. Om de aanwezigen tot die tijd te kunnen vermaken wordt er een pianiste naar voren geroepen, zij speelt zo’n tien minuten op de vleugel die daarvoor op het podium is gezet. Daarna gaat ze het stuk verder spelen op vier iPhones die aan elkaar zijn gekoppeld wat een mooie wending geeft aan deze ochtend. Het optreden van de pianiste wordt gevolgd door twee multimedia-artiesten. Wat de bedoeling is van dit optreden is echter niet helemaal duidelijk en het is daarom een beetje apart.

Pianiste

 

Pianiste met iPhone's

 

Na dit optreden worden we uitgenodigd om naar de T-Mobile shop te lopen om daar de eerste verkoop te kunnen bekijken. De eerste koper wordt door twee T-Mobile ‘stewardessen’ naar de winkel begeleid over de magenta (knalroze) loper. Marco Bosch is de eerste die het toestel in ontvangst neemt. In totaal zijn er die ochtend bij de lancering zo’n stuk of tien iPhones verkocht met Goodie Bag met daarin een autolader, een hoesje en beschermend folie voor de iPhone.

Nadat de pers foto’s heeft gemaakt van de eerste verkoop van de iPhone worden ze uitgenodigd in het Apollo hotel voor een korte persconferentie en het ophalen van een reviewmodel. De persconferentie wordt gegeven door Bart Weijermars, de marketing directeur van T-Mobile, hij begint met wat feiten over de verkoop van de iPhone 3G. De feiten zijn afkomstig uit een online onderzoek onder 850 iPhone-gebruikers. De opvallendste uitkomsten zijn dat de 82% van de iPhone-gebruikers zo weer een nieuwe iPhone aanschaft als dit mogelijk zou zijn. Verder blijkt dat driekwart van de iPhone-bezitters man is en tussen de 25 en 40 jaar.

T-Mobile geeft daarna aan dat het mobiele dataverkeer verachtvoudigd is en dat de iPhone daar verantwoordelijk voor is, op de vraag of ze daar bewijs van hebben wordt gezegd dat ze daar van uitgaan omdat de verkoop van de overige smartphones niet gestegen is in dezelfde periode. Op de vraag waarom er geen overstapregeling is voor iPhone 3G-bezitters om hun toestel in te ruilen voor de iPhone 3GS antwoordt Bart Weijermars dat het nog maar een paar maandjes wachten is tot het tweejarig abonnement is afgelopen en T-Mobile geen noodzaak zag om hier een oplossing voor te geven. Op andere kritische vragen wordt geen commentaar gegeven en de persconferentie is om half elf weer afgelopen.

Bart Weijermars

 

Al met al is het een erg goed geregelde lancering, maar is het erg rustig en er zijn zeker geen 200 man op de lancering afgekomen. Dit zal met de locatie te maken hebben gehad maar ook zeker met de tijd, we denken dat er maar weinig mensen zin hadden gehad om zo vroeg in Almere te moeten staan.

Een eerste impressie van de 3GS staat vandaag op onze site te lezen. Daarnaast kunnen jullie de komende week een uitgebreide review van het toestel verwachten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters