Lancering Ovi Store verloopt niet vlekkeloos

Nokia’s reactie op Apple’s App Store, de Ovi Store, is onlangs gelanceerd. Helaas konden de servers van Nokia al die druk gisteren niet aan en daarnaast werkt de hele winkel niet zo goed op een touchscreen toestel.

Ovi Fail

De Nokia Ovi store is Nokia’s reactie op het succes van Apple’s App Store voor de iPhone. Apple heeft onlangs een miljard downloads bereikt in de App Store. Bij de lancering van de Ovi store konden de servers van Nokia al het verkeer niet aan. Pagina’s laden kort na de lancering ontzettend traag en applicaties worden plotseling verwijderd. De navigatie is onnodig ingewikkeld en de zoekfunctie begeeft het al bij een simpele opdracht zoals ‘games’, aldus verschillende media. Het probleem zou vooral komen door de plotselinge belangstelling voor de winkel vanuit gebruikers en daardoor konden de servers het allemaal niet meer bijbenen gisteren. Ook zouden veel gebruikers met een touchscreen Nokia zoals de 5800 problemen hebben met het navigeren in de winkel, ook hier zou Nokia mee bezig zijn om dat te verbeteren.

Het team dat achter de Ovi Store zit heeft inmiddels al gereageerd en meldt dat er extra servers bijgeplaatst zijn om de load te verdelen. Inmiddels zou alles weer normaal moeten werken. De ontwikkelaars claimen echter wel dat het programma zelf perfect werkt op alle toestellen, iets waar gebruikers zich nog niet in kunnen vinden. Echter is de verwachting dat deze problemen nog deze week opgelost zullen worden. Microsoft en Google zijn ook met een variant van de App Store gekomen om software te verkopen en uit te wisselen voor hun toestellen en platformen. Inmiddels heeft bijna elke groot platform een eigen App Store.

Bron: The Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. dutchietor -

    Ik weet niet wie al dit geswets verkondigt heeft, maar navigeren werkt prima.
    Van de slome servers heb ik verder ook niets gemerkt!
    Ik moet zeggen dat Nokia's Ovi met de dag groeit, ik zie enorm veel nieuwe apps (na al een dag).

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters