Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone

Land Rover en Bullitt Group hebben de specificaties van de Land Rover Explore onthuld, een outdoor smartphone die ontworpen is om de ruigste omstandigheden te doorstaan.

Op avontuur met een Land Rover in je zak

Het hart van de Land Rover Explore is een krachtige 4000mAh-batterij, die bij normaal gebruik twee dagen meegaat. Bij intensief gebruik, met constant gebruik van GPS op het 5-inch HD beeldscherm, gaat de outdoor smartphone een dag mee.

De batterijduur kan worden verdubbeld met het meegeleverde Adventure Pack. Deze beschikt over een extra 3600mAh-batterij, een GPS patch-antenne voor nauwkeuriger GPS-signaal en hoogwaardige topografische kaarten met Skyline augmented reality van ViewRanger.

land rover explore, outdoor smartphone (2)

Andere beschikbare hardware-packs bestaan uit een aanvullende grote 4370mAh-batterij en een universele fietshouder, beide ontworpen om hun gebruikers langer en verder op avontuur te laten gaan.

De Land Rover Explore is buitengewoon stevig en ontworpen om buiten te overleven. De telefoon doorstaat valtests van 1,8 meter met de meegeleverde screenprotector, overleeft zout en zout water dankzij de IP68-rating en weerstaat blootstelling aan extreme temperaturen, thermische schokken, vocht en vibraties.

land rover explore, outdoor smartphone

Dankzij deze bescherming blijft de telefoon altijd werken en bereikbaar, ook als de gebruiker zware regenbuien, modderige trails en extreme kou moet doorstaan.

De telefoon is ontworpen in nauwe samenwerking met Land Rover: inspiratie voor het design komt onder meer van de grille en koplampen van de Land Rover Discovery.
Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Natte vingers geen probleem voor deze smartphone

Het startscherm beschikt over een aanpasbaar Outdoor Dashboard, voor directe toegang tot weersinformatie, de sensordata van de telefoon en zelfgekozen informatie die relevant is voor elke specifieke activiteit.

Daarnaast is de Explore Hub een gecureerde app-portal met een catalogus van apps voor allerlei outdoor-activiteiten, alsmede de Land Rover InControl apps. Daarnaast beschikt de telefoon over handige functies als een SOS zaklamp en nachtmodus, waardoor de telefoon geschikt is voor iedereen met een passie voor outdoor.

land rover explore, outdoor smartphone

Andere noemenswaardige functionaliteiten zijn het heldere 5-inch HD-scherm dat leesbaar blijft in direct zonlicht en een touchscreen dat ook bediend kan worden met handschoenen of natte vingers. De dual SIM-optie zorgt voor verbeterde mogelijkheden voor connectiviteit.

De Land Rover Explore wordt standaard geleverd met het Adventure Pack voor extra batterij en GPS-functionaliteit. De telefoon kost 649 euro is vanaf mei 2018 verkrijgbaar bij diverse verkooppunten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters