Landelijke competitie voor Gear-applicaties

Samsung Nederland heeft samen met een website een wedstrijd uitgeschreven. Studenten moeten hierbij met ideeën komen voor smartwatchapplicaties. Het beste idee wint een smartwatch met bijbehorende smartphone.

Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’ gear2
Tizen draait vooralsnog alleen op de Samsung Gear 2

Het is inmiddels ruim twee maanden geleden toen Samsung haar nieuwe collectie smartwatches onthulde. Noemenswaardige noviteit: het zijn de eerste uitgebrachte apparaten die op het besturingssysteem Tizen draaien.

Twee maanden later zijn er nog niet echt veel applicaties beschikbaar voor de Gear 2 en Gear 2 Neo. En de applicaties die in Samsungs App Store beschikbaar zijn, zijn niet echt heel denderend. Het merendeel zijn zelfontworpen klokjes.

Eerder schreef Samsung al een wereldwijde contest uit voor ontwikkelaars om met Tizen-applicaties te komen. In Nederland gaat Samsung het nu, in samenwerking met Numrush, opnieuw proberen.

“In samenwerking met Samsung Nederland en de Hogeschool van Amsterdam start vandaag een landelijke wedstrijd onder alle studenten in Nederland om het beste idee voor een nieuwe app te bedenken.”, schrijft de website, dat een speciale site voor de wedstrijd heeft gelanceerd.

“Tijdens de finale op 11 juni mogen de beste inzendingen bovendien presenteren voor een jury van gerenommeerde professionals uit het vak, bekende Nederlandse techsites en Samsung Nederland.”

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters