Langer op de WiFi – ADV

Iedereen is dol op Wifi, het werkt, het is snel en verbindt je smartphone gemakkelijk. Je slurpt niet al je data van het abonnement in een Netflix-sessie er door heen.

Smartrepair Langer op de Wifi

Er is eigenlijk maar een nadeel, het trekt je batterij leeg. Het huidige wifi protocol dat we nu gebruiken is eigenlijk nooit bedoeld voor mobiele apparaten die op accu’s werken. Je telefoon blijft verbinding houden met de wifi ook als je eigenlijk niet die snelheid nodig hebt. Onderzoekers presenteren deze week een nieuw protocol dat ontworpen is voor het internet of things (apparaten zoals vaatwassers en deurbellen) en het heet passive wifi.

Passive wifi verbruikt 10.000 keer minder dan ‘normale’ wifi. Wat je niet krijgt met passive wifi is de snelheid. Met snelheid bedoelen we de bitrate, de snelheid waarmee de informatie door de lucht gaat. Dat is geen ramp natuurlijk want de meeste tijd staat je telefoon op de wifi in standby modus. Dit nieuwe protocol kun je gebruiken om te appen, je timeline bij te scrollen maar voor uploaden en streamen is het wat langzamer dan je bent gewend. Langzamer dan je wifi, met 11 Mbps komt de passieve wifi wel een eind. Het is te vergelijken met de oudere 3g netwerken.

Wat is de grote winst van passive wifi? Op het moment dat je je mobiel niet actief gebruikt kunnen alle push-berichten en updates via dat protocol naar je telefoon gaan. Dat scheelt enorm veel in de standby-tijd van je smartphone. Iets waar we bij Smartrepair regelmatig klanten voor over de vloer krijgen.  Het mooie van dit alles is dat je niet eens een nieuwe telefoon hoeft te kopen hiervoor. De techniek is ontworpen voor de huidige apparaten. Hoewel er nu nog geen commerciele toepassing voor op de markt is, moet je het zien als een extra kastje op je router. Die maakt naast je gewone wifi een passive wifi.

Ook vragen over je wifi? Of andere problemen met je mobiel? Kom dan eens lang bij een van de Smartrepair Stores. Bij iPhone reparatie Den Bosch, Tilburg of andere stad hebben ze een oplossing.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters