Last minute Apple iPad 2-geruchten op een rijtje

Een paar uur voor dat de persconferentie van Apple begint vat All About Phones de laatste geruchten samen voor de nieuwe iPad 2. Analisten gaan er vanuit dat de productie van het nieuwe apparaat al vertraging heeft opgelopen en dat er grote schaarste zal zijn. Ondertussen claimen andere bronnen weer dat ze de eerste afbeeldingen van de tablet hebben ontvangen.

Apple iPad 2:

Apple iPad 2 launch

Producten van Apple zijn altijd verzekerd van voldoende media-aandacht en ook voor de opvolger van de iPad is dat niet anders. Alle grote en kleine techsites schrijven er lustig op los en dat al een paar dagen voordat het product daadwerkelijk gelanceerd is. Producten van Apple verkopen nog steeds erg goed en de iPad en iPhone zijn hier nog altijd geen uitzondering op.

Een paar uur voor de aankondiging zijn er vaak nog een paar bronnen die toch besloten publiekelijk te gaan met hun informatie en vaak is het lastig filteren of dit wel, of juist niet klopt. All About Phones zet nog even de laatste geruchten op een rijtje alvorens de persconferentie, die hier live te volgen is, om 19 uur stipt begint.

Allereerst is er een nieuwe bron die claimt een dummy ontvangen te hebben van de nieuwe iPad 2. Hij heeft al zijn foto’s op Flickr gepubliceerd en een paar daarvan hebben we er hieronder overgenomen. Het zou om een dummy van het apparaat gaan dat snel in de winkels zal moeten komen. Andere beweren juist dat het nog wel even kan duren voor dat de iPad 2 op de markt, en als hij op de markt komt, dan zal er grote schaarste zijn.

Volgens analisten van Goldman Sachs heeft Apple problemen met de productie van de nieuwe iPad en dat zou komen doordat de iPad weer een stukje dunner is dan zijn voorganger. Dit heeft voor nieuwe problemen gezorgd bij de fabricage van de iPad 2 doordat het glas nog dunner is dan dat van zijn voorganger. Het apparaat kan snel op de markt komen maar zal dan eerst beperkt in Amerika geïntroduceerd worden en later ook daadwerkelijk naar andere landen komen zodra de productie op stoom is gekomen en de problemen opgelost zijn.

Ondertussen lijkt het nieuwe apparaat op de website van Amazon Duitsland even kort geland te zijn, waarna hij snel weer offline is gehaald. Dit verhaal heeft een klein luchtje aangezien het gerucht gaat dat het door een fan is gemaakt en de genoemde specificaties op de afbeelding, nep lijken te zijn. Zo wordt het nieuwe Thunderbolt van de MacBooks genoemd als specificatie en velen claimen dat het onzin is.

Velen zijn het er overigens wel over eens dat de nieuwe iPad 2 een dualcore ARM Cortex A9-processor mee zal gaan krijgen die zijn werk op 1.2GHz zal gaan doen. Deze nieuwe Apple A5-chip was al eerder in het nieuws en moet zijn intreden met de nieuwe iPad 2 gaan doen, daar waar zijn voorganger dat deed met de A4-chip van Apple. Ook zal er naar verwachting een Imagination SGX543 GPU in het apparaat zitten en 512MB RAM. Uiteraard zal de camera aan de voorkant en aan de achterkant niet achterwegen blijven voor onder andere Facetime.

Insiders lijken het er al wel over eens te zijn dat de upgrade van de iPad 2 niet zo groot zal zijn. Ze verwachten dat de iPad 3 een veel grotere update zal gaan krijgen en dat de aankondiging van vanavond vergelijkbaar zal zijn met de update van de iPhone 3 naar de iPhone 3GS. Snellere processor, nieuwe software en een paar kleine nieuwigheden en daar blijft het dan ook bij.

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iOS 5:

Veel mensen hopen naast de nieuwe iPad 2 ook de eerste tekenen van iOS 5 terug te zien. De update voor de huidige iOS zal naar verwachting dit jaar gaan komen en mensen gaan er dan ook vanuit dat Apple binnenkort de verbeteringen ervan zal laten zien. Echte concrete aanwijzingen zijn er jammer genoeg nog niet, maar wel zijn de eerste tekenen van nieuwe diensten gevonden is andere iOS-software.

Zo gaat het gerucht dat Apple met een eigen sociale applicatie zal gaan komen voor haar iPad en iPhone. De applicatie zou naast de Ping-integratie ook de mogelijkheid bieden om vrienden in de buurt te vinden en met ze te communiceren. Daarnaast moet ook media gestreamd kunnen worden naar TV’s en computers via een MediaStream-applicatie. Onduidelijk is nog of Apple de nieuwe software zal laten zien en aankondigen vanavond. Het gehele event zal live te volgen zijn op All About Phones vanaf 19 uur.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters