Last minute Apple tablet-geruchten op een rijtje

Net voor de aankondiging van Apple’s tablet zijn er nog wat nieuwe geruchten omtrent het apparaat naar buiten gekomen. We zetten de laatste nieuwtjes nog even op een rijtje voordat het feest losbarst.

Apple tablet render

De geruchten gaan al even rond dat Apple vandaag met een nieuw apparaat zal komen. Het apparaat zal een tablet worden genaamd de iSlate, iTablet of iPad, daar zijn de verschillende geruchten het nog niet helemaal over eens. Zo net voor de aankondiging, die je vanaf 19 uur live kunt volgen op All About Phones, zijn er nog flink wat geruchten opgedoken. Nadat gisteren de zogenaamde prijzen en foto’s van het apparaat naar buiten waren gekomen en later weer ten stelligste werden ontkend lijkt het erop dat nu toch echt de eerste foto’s naar buiten zijn gekomen. In dit artikel vind je de interessantste stukjes nieuwe informatie over de iPad/iSlate/iTablet die vandaag nog boven kwamen drijven.

Twitter:

Apple tablet

Twitter is uiteraard niet de meest betrouwbare bron op aarde. Mensen gebruiken deze dienst als een persoonlijke pagina en kunnen dus zeggen wat ze willen. Toch zijn er een paar interessante geruchten naar voren gekomen via Twitter. Zo zou de oprichter van onder anderen Engadget al in het bezit zijn zijn van Tablet van Apple. Jason weet veelvuldig te vertellen over het apparaat en zijn functionaliteiten maar hij zet het geheel wel dermate dik aan dat het waarschijnlijk om een flauwe grap van hem gaat. Volgens hem heeft het apparaat een OLED-scherm, twee camera’s en nog een hoop andere functionaliteit die niet echt reëel lijkt.

Ondertussen beweert weer iemand anders afgelopen avond met Jason gesproken te hebben en van hem een foto gekregen te hebben van het apparaat. De afbeelding die hiernaast te zien is lijkt wederom niet echt en de kans is dan ook klein dat het hier om de tablet van Apple gaat.

Uitgever:

Gisteren werd nog eens een flink schepje op alle geruchten gedaan door een CEO van een grote uitgever in Amerika. Tijdens een interview met CNBC wist de beste man te vertellen dat de Tablet zeker vanavond aangekondigd zal worden en dat het werkelijk een fantastisch apparaat is, dat de markt voor ebooks potentieel op zijn kop kan zetten. De CEO van McGraw-Hill onthult in de onderstaande video ook een paar details van de Tablet zoals specificaties en uiteraard de content die op het apparaat moet gaan komen.

Geloofwaardigheid

Hoewel geruchten van veel producenten meestal wel min of meer waar zijn, is dat bij Apple juist niet zo. Voor de lancering van de eerste iPhone waren er talloze geruchten waarvan bijna niets waar bleek te zijn, bij de iPhone 3G was dat niet veel anders en ook bij de iPhone 3GS waren veel van de geruchten niet waar. Apple staat er dan ook om bekend dat het bedrijf simpelweg niet lekt en dat erg ver doorvoert in zijn hele beleid. Dat bewijst het onderstaande filmpje van Bloomberg, waarin een ex-medewerker van Apple aan het woord is over de beveiliging binnen Apple, zeker ook. Het gaat zelfs zo ver dat een medewerker zelfmoord pleegde nadat hij een iPhone-prototype kwijt had gemaakt. Dit alles brengt ons ook tot de conclusie dat waarschijnlijk een groot deel van deze geruchten niet waar is, laat staan dat alle gelekte foto’s ook daadwerkelijk van het toestel zijn. Om te weten hoe het echt zit met de iSlate, of hoe het ding dan ook mag heten, moet je dus nog een paar uur wachten.

Foto’s:

Tot slot weet Engadget te melden dat het een paar echte foto’s van de Tablet van Apple in handen heeft gekregen. De foto’s lijken ‘the real deal’ en de randen zijn afgeschermd met een paar opstaande randen om zo het design niet weg te geven. Vermoedelijk is het apparaat daarmee ook aan de tafel vast gezet. Engadget weet te melden dat het apparaat rond de 800 dollar zou moeten gaan kosten en in verschillende types zal komen die afhankelijk zijn van het intern geheugen. De kans is overigens klein dat de tablet naar Europa komt, aangezien het erop lijkt dat het net als met de eerste generatie iPhones een Amerikaanse introductie is waarbij een tijd later de tablet overzees zal gaan.

Vanaf 19 uur kun je bij ons de Keynote van Apple live volgen.

Apple tablet

 

Apple tablet

 

Apple tablet

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters