Launch nieuwe smartphone zorgt voor veel werk verzekeraars

Statistici van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek hebben een opvallende waarneming gedaan. Het lijkt erop dat de introductie van een nieuwe en populaire smartphone zorgt voor een piek in het aantal verzekeringsclaims.

Apple iPhone 4 AAP

De claims in de categorieën inboedel en huiselektronica schoten door het dak na de introductie van populaire smartphones als de iPhone 3GS, Apple iPhone 4 en Samsung Galaxy S. Zo ging het aantal claims direct na de introductie van de iPhone 4 omhoog van 15 tot 20 duizend gevallen per maand naar zo’n 35.000 per maand.

Dat er ook echt een verband is, valt volgens statisticus Michel Bel niet te bewijzen: ”Een direct verband is er niet omdat verzekeraars niet registreren welk electronicaproduct een verzekerde claimt, maar opvallend is het zeker.”

De reden van dit hoge aantal claims heeft er waarschijnlijk vooral mee te maken dat moderne smartphones steeds fragieler worden. Een kleine val kan met een beetje pech al resulteren in een gebroken scherm en de software gaat regelmatig over de kop.

Bron: Nu.nl

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters