Layar harkt een miljoen euro bij elkaar

Het bedrijf achter de populaire augmented reality browser Layar heeft in een investeringsronde meer dan een miljoen euro bij elkaar gehaald voor haar eigen dienstverlening. Layar liet daarnaast weten dat het binnenkort ook het Symbian-platform aan zal gaan doen.

Layar

In een interview met VentureBeat weet de CEO van Layar Raimo van der Klein te vertellen dat zijn bedrijf onlangs een investeringsronde heeft gehouden. Raimo wou niet vertellen welke bedrijven hun portemonnee hebben getrokken voor Layar maar de kans is aanwezig dat Samsung Mobile hier een aandeel in heeft. Volgens Raimo was de belangstelling erg groot om in het bedrijf te participeren maar vooralsnog heeft het bedrijf voldoende geld om zijn activiteiten voort te zetten en uit te breiden. Het bedrijf kreeg tot nu toe 35 investeringsvoorstellen. Dat betekent niet dat er geen plek meer is voor extra investeerders, er is nog een kleine ruimte open. Opvallend is dat de applicatie van Layar nog geen geld in het laatje brengt en het bedrijf verwacht dan ook dat het in de nabije toekomst dat ook niet zal gaan doen. De verwachting is dat pas op de langeretermijn een model wordt gecreëerd om ook daadwerkelijk omzet te maken met hun applicatie.

Layar zit inmiddels bij alle grote producenten om de tafel zoals Nokia, Sony Ericsson en Samsung. Raimo liet dan ook weten dat naast het Android en iPhone-platform de applicatie ook klaargestoomd wordt voor het Symbian-platform van Nokia. Raimo heeft de wens uitgesproken om op elk groot platform aanwezig te zijn met Layar maar vooralsnog ondersteunen het BlackBerry OS en Windows Mobile geen interne compas in een telefoon. Aangezien dit een vereiste is voor Layar is het nog onduidelijk wanneer de browser naar deze platformen zal gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters