Layar krijgt kapitaalinjectie van Intel Capital

Het Nederlandse bedrijf Layar heeft een nieuwe investeerder gevonden om haar activiteiten verder uit te kunnen bouwen. Intel Capital gaat 10 miljoen euro in het bedrijf steken waarmee Layar van plan is om nieuw personeel te gaan aannemen en om haar functionaliteiten verder uit gaan bouwen.

De Nederlandse augmented reality browser Layar heeft in een tweede investeringsronde 10 miljoen euro opgehaald bij chipfabrikant Intel. De investeringsmaatschappij van Intel genaamd Intel Capital heeft een belang genomen in de activiteiten van Layar waarmee het bedrijf zo verder kan groeien.

Volgens Layar CEO Raimo van der Klein gaat het bedrijf het geld vooral gebruiken om nieuw personeel aan te trekken en om hun salarissen te bekostigen. De rest van het geld wordt gebruikt om in het platform van Layar te investeren om zo nieuwe functionaliteiten tot stand te kunnen brengen en een bredere doelgroep aan te kunnen spreken.

Layar is ook van plan om een kantoor in Amerika te openen. In Silicon Valley zal Layar een kantoor starten met Amerikaanse werknemers die dichter op het vuur van de technologie zitten. Het kantoor in Amerika zal naast het kantoor in Amsterdam gaan opereren en het management lijkt ook in Nederland te blijven.

Layar maakte 18 maanden geleden grote furore in de digitale wereld met de lancering van haar augemented reality browser. Met de applicatie kunnen smartphones points of interest vinden door de camera van het toestel als canvas te gebruiken. Sindsdien heeft Layar veel prijzen gewonnen en grote en kleine investeerders gevonden om haar activiteiten verder te ontplooien.

Layar management

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters