Layar sluit deals met Samsung en LG en komt binnenkort naar Nokia-smartphones

Layar heeft tijdens een developer meeting aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met Samsung en LG om Layar voorgeïnstalleerd te krijgen op de smartphones van de fabrikanten. Ook Nokia-smartphones zullen binnenkort van de augmented reality-browser gebruik kunnen maken.

Layar Nokia

De augmented reality browser Layar vierde onlangs zijn eerste verjaardag in Amsterdam samen met een groep ontwikkelaars. De browser is in het afgelopen jaar hard gegroeid en is momenteel dan ook marktleider in haar eigen niche. De ontwikkelaar had al een overeenkomst met Samsung om Layar op haar Android-telefoons te installeren en aan dat lijstje kan nu ook LG toegevoegd worden. Het bedrijf heeft inmiddels ook een Chinese-producent aan de haak weten te slaan waardoor het vanaf eind dit jaar op 1 op de 3 smartphones te vinden zal zijn. Layar wist daarnaast ook te melden dat er dit jaar nog meer van zulke overeenkomsten gesloten zullen worden maar inmiddels lijkt al duidelijk dat de volgende Nokia zal gaan worden aangezien Layar dat zelf aangeeft bij haar YouTube-video van het evenement.

Layar kondigde ook nog een hoop nieuwe API’s voor ontwikkelaars aan en 3D Floaticons waarmee mensen hun eigen icon kunnen maken voor een Layar en zo vrienden in de buurt kunnen opzoeken. Volgens het bedrijf zijn er inmiddels 700.000 actieve gebruikers van Layar en zal dit aantal hard door gaan groeien. Het bedrijf heeft dan ook volgens eigen zeggen grote plannen voor Q2 en Q3 en is van plan om hard door te groeien.

Bron: Layar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters