Layar sluit deals met Samsung en LG en komt binnenkort naar Nokia-smartphones

Layar heeft tijdens een developer meeting aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met Samsung en LG om Layar voorgeïnstalleerd te krijgen op de smartphones van de fabrikanten. Ook Nokia-smartphones zullen binnenkort van de augmented reality-browser gebruik kunnen maken.

Layar Nokia

De augmented reality browser Layar vierde onlangs zijn eerste verjaardag in Amsterdam samen met een groep ontwikkelaars. De browser is in het afgelopen jaar hard gegroeid en is momenteel dan ook marktleider in haar eigen niche. De ontwikkelaar had al een overeenkomst met Samsung om Layar op haar Android-telefoons te installeren en aan dat lijstje kan nu ook LG toegevoegd worden. Het bedrijf heeft inmiddels ook een Chinese-producent aan de haak weten te slaan waardoor het vanaf eind dit jaar op 1 op de 3 smartphones te vinden zal zijn. Layar wist daarnaast ook te melden dat er dit jaar nog meer van zulke overeenkomsten gesloten zullen worden maar inmiddels lijkt al duidelijk dat de volgende Nokia zal gaan worden aangezien Layar dat zelf aangeeft bij haar YouTube-video van het evenement.

Layar kondigde ook nog een hoop nieuwe API’s voor ontwikkelaars aan en 3D Floaticons waarmee mensen hun eigen icon kunnen maken voor een Layar en zo vrienden in de buurt kunnen opzoeken. Volgens het bedrijf zijn er inmiddels 700.000 actieve gebruikers van Layar en zal dit aantal hard door gaan groeien. Het bedrijf heeft dan ook volgens eigen zeggen grote plannen voor Q2 en Q3 en is van plan om hard door te groeien.

Bron: Layar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters