Waarom Apple’s 6.1-inch iPhone X opvolger alle records gaat verbreken

Apple fan of niet, niemand kan ontkennen dat de iPhone X mensen vorig jaar behoorlijk bezig heeft gehouden en nog steeds is het toestel geregeld het onderwerp van nieuwe spanning en sensatie. Door onder andere de hoge prijs werd de iPhone X niet helemaal als het nieuwe ding dat iedereen moet hebben binnengehaald. Die eer lijkt weggelegd voor de aankomende LCD iPhone van dit jaar.

iPhone X: missie volbracht

De iPhone X heeft het zeker niet ontzettend beroerd gedaan en er zijn vele miljoenen toestellen over de toonbank gegaan. Toch zou Apple van plan zijn om in het najaar te stoppen met de productie van het toestel. Tim Cook geeft aan dat de smartphone bedoeld was als voorbeeld van welke kant de iPhones de komende tien jaar heengaan. Misschien dat de productiestop wel helemaal niks met verwachte verkoopcijfers te maken heeft en de iPhone X zijn rol al heeft gespeeld… Of misschien is er toch iets anders.

Gezichtsherkenning iPhone X tweelingen

OLED panelen een stuk duurder

Het toestel dat mogelijk wel de rol zal spelen die mensen eigenlijk de iPhone X hadden toebedeeld, is de enige iPhone die dit jaar met een LCD scherm wordt uitgebracht. Uiteraard komt een OLED scherm met veel voordelen, maar een groot nadeel aan de OLED panelen van de iPhone X is dat ze bij concurrent Samsung vandaan kwamen en er redelijk veel voor neergeteld moest worden. De displays zijn dan ook het duurste onderdeel van het notch-toestel. LCD panelen zouden aan de andere kant voor Apple een stuk goedkoper uitvallen en uiteraard is Apple van plan om dit jaar niet alleen OLED panelen van Samsung af te nemen.

Positief voor LCD fabrikanten

Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo zou de komst van de LCD iPhone behoorlijk positief voor de LCD fabrikant Japan Display kunnen uitvallen. Er waren wat zorgen in de LCD wereld met de komst van de iPhone X en het feit dat alle nieuwe iPhones en ook steeds meer Android toestellen zouden gaan overstappen op OLED. Het ziet er nu echter toch net wat rooskleuriger uit met de komst van het nieuwe LCD model.

LCD iPhone voor gefrustreerde upgraders

Veel mensen hadden graag een iPhone X gewild, maar zijn hier door de onmogelijk hoge prijs toch maar niet voor gegaan. Apple zou echter dit jaar komen met een 6.1 inch toestel met dezelfde features als de iPhone X, maar dan met een goedkoper LCD display. Verwacht wordt dat dit toestel als warme broodjes over de toonbank zal vliegen en mogelijk een nieuw record zal neerzetten. Veel gefrustreerde mensen zullen eindelijk “soort van” een iPhone X kunnen bemachtigen.

iPhone X verkoopcijfers omlaag

*Evil meesterschurk lach*

Misschien was dat het plan van Apple al de hele tijd en is het bedrijf daarom voor zo’n absurd hoge prijs gegaan. Vergeleken met de iPhone X, zal elk volgend toestel dat goedkoper is veel interessanter lijken. Een beetje wat McDonalds ook doet met bijvoorbeeld porties friet of bekers cola. Maar weinig mensen gaan voor de grootste en duurste optie, maar mensen gaan doorgaans massaal voor medium.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters