Aankomende iPhone lijkt meer op Android-kloon dan iPhone X

Na de lancering van de iPhone X doken er binnen de kortste keren behoorlijk wat Android toestellen op met de befaamde notch. Je ziet bij de meeste van deze toestellen echter meteen dat het niet om de echte iPhone X gaat, omdat ze de onderkant niet mee hebben gekopieerd en nog uitgerust zijn met een behoorlijke rand onderop. Volgens nieuwe berichten zou het best eens kunnen dan de aankomende LCD iPhone er net zo uit komt te zien als één van deze Android klonen.

Geen rand nodig door flexibel Samsung display

De reden dat het  toestel met een wat grotere rand aan de onderkant zou komen, zou te maken hebben met het feit dat er een LCD scherm wordt gebruikt. Apple gebruikte voor de originele iPhone X redelijke flexibele OLED displays van Samsung, die aan de onderkant iets kunnen ombuigen. Hierdoor kan de display controller achter het scherm geplaatst worden en is de onderste rand niet  nodig.

Huawei P20
Huawei P20

Dikkere rand door LCD scherm

De notchy Android toestellen die we hebben zien verschijnen, gebruiken deze displays aan de andere kant niet. Vandaar dat ze aan de onderkant nog een wat minder randloos design hebben. Uiteraard speelt de prijs ook mee en is een rand aan de onderkant goedkoper. Aangezien de goedkopere iPhone van dit jaar ook niet wordt uitgerust met Samsung’s OLED display, is de kans groot dat het toestel er meer uitziet als een Android notch smartphone, dan als de iPhone X.

LCD iPhone zonder 3D touch

Het toestel zou verder ook andere dingen van de iPhone X niet overnemen, om de prijs te drukken. Zou zou de LCD iPhone geen 3D touch feature hebben en van een ander soort metaal worden gemaakt. Daarnaast zou de telefoon ook niet uitgerust worden met een dubbele camera aan de achterkant.

Apple iPhone X

Massaal upgraden naar LCD toestel

Wel wordt verwacht dat mensen massaal zullen upgraden naar het relatief goedkope toestel. Veel mensen zouden dat vorig jaar niet hebben gedaan in verband met de hoge prijs van de iPhone X. Analist Jun Zhan verwacht dat Apple dit jaar 60 miljoen exemplaren van het LCD model gaat produceren, tegenover 50 miljoen toestellen met een OLED display. Dat zouden de nieuwe iPhone X en iPhone X Plus worden.

Via: BGR

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters