LED-schermen voor telefoons in de maak

Nanosys en LG Innotek gaan samen LED-schermen produceren, die onder andere te gebruiken zijn in telefoons. Het is mogelijk dat deze dit semester nog gaan verschijnen.

LED scherm

LED-technologie is een nieuwe manier van het verlichten van schermen, en is tegenwoordig al vrij populair in televisies. Televisies gebaseerd op LED-technologie zijn bijzonder plat en geven het beeld uitstekend weer. Deze techniek zal binnenkort ook in telefoons te vinden zijn. De bedrijven Nanosys en een subdivisie van telefoonmaker LG, genaamd LG Innotek, gaan samen schermen produceren die voor mobiele apparaten bedoeld zijn, en voorzien zijn van de LED-techniek. Nanosys liet in een persconferentie weten een deal gesloten te hebben met de subdivisie van LG en vermeldt dat deze nieuwe generatie schermen een exceptioneel goede kleurweergave zullen krijgen. Vandaag de dag is het vooral Amoled dat bekendstaat om zijn goede kleurweergave. Hoewel deze techniek nog in opkomst is, zou de LED-techniek er voor kunnen zorgen dat Amoled slechts een korte levensduur toebedeeld krijgt.

Nanosys heeft toegezegd dat LG Innotek gebruik mag maken van de zogenaamde Quantum Rail™ Lighting Products. Dit is een soort lichtgevend fosfor dat gebruikt wordt om de LED-schermen te maken. Hierdoor kan LG Innotek de schermen gaan produceren. Dit zou er in moeten resulteren dat er nog dit semsester een LED-scherm commercieel beschikbaar is voor gebruik in telefoons.

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters