LED-schermen voor telefoons in de maak

Nanosys en LG Innotek gaan samen LED-schermen produceren, die onder andere te gebruiken zijn in telefoons. Het is mogelijk dat deze dit semester nog gaan verschijnen.

LED scherm

LED-technologie is een nieuwe manier van het verlichten van schermen, en is tegenwoordig al vrij populair in televisies. Televisies gebaseerd op LED-technologie zijn bijzonder plat en geven het beeld uitstekend weer. Deze techniek zal binnenkort ook in telefoons te vinden zijn. De bedrijven Nanosys en een subdivisie van telefoonmaker LG, genaamd LG Innotek, gaan samen schermen produceren die voor mobiele apparaten bedoeld zijn, en voorzien zijn van de LED-techniek. Nanosys liet in een persconferentie weten een deal gesloten te hebben met de subdivisie van LG en vermeldt dat deze nieuwe generatie schermen een exceptioneel goede kleurweergave zullen krijgen. Vandaag de dag is het vooral Amoled dat bekendstaat om zijn goede kleurweergave. Hoewel deze techniek nog in opkomst is, zou de LED-techniek er voor kunnen zorgen dat Amoled slechts een korte levensduur toebedeeld krijgt.

Nanosys heeft toegezegd dat LG Innotek gebruik mag maken van de zogenaamde Quantum Rail™ Lighting Products. Dit is een soort lichtgevend fosfor dat gebruikt wordt om de LED-schermen te maken. Hierdoor kan LG Innotek de schermen gaan produceren. Dit zou er in moeten resulteren dat er nog dit semsester een LED-scherm commercieel beschikbaar is voor gebruik in telefoons.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Wat is daar nou weer het nut van nu de OLED-schermen. Alles wat een gewoon LCD-scherm met LED achtergrondverlichting doet, doet de OLED of AMOLED beter. Het is niet voor niets dat op de grote beurzen vooral de AMOLED-TVs hoge ogen gooien. Die zouden niet ontwikkeld worden als de LED-TVs beter zouden zijn. Enige nadelen van AMOLED zijn de levensduur en de prijs, maar die lijken me in een telefoon beiden geen probleem. In een 4"-schermpje is het prijsverschil nihil en de gemiddelde levensduur van een telefoon ligt toch veel lager dan die van een OLED scherm.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters