LeEco wil hoofdkantoor in Silicon Valley verkopen

Het Chinese bedrijf LeEco staat vooral bekend om zijn budget vriendelijke smartphones. In China zelf doet het bedrijf het redelijk goed, maar daarbuiten lijkt het wat minder succesvol te zijn. In de Verenigde Staten verkoopt het voornamelijk smartphones, accessoires en TV’s en heeft zelfs een hoofdkantoor in Silicon Valley. Hiermee heeft LeEco een streep je voor op andere Chinese smartphone makers, welke vaak niet buiten Azië kunnen verkopen in verband met licentie problemen. Hoewel het Silicon Valley hoofdkwartier een goed teken is, lijkt de uitbreiding toch meer te hebben gekost dan goed was voor het bedrijf. Volgens de laatste berichten zou LeEco nu bezig zijn met besparingen en het aantal werknemers in Amerika willen verminderen.

LeEco HQGeen EcoCity, maar verkoop LeEco hoofdkwartier

Volgens de financiële nieuwssite Reuters, zouden er problemen zijn met schulden en zou er daarom drastisch bezuinigd worden. Behalve het ontslaan van werknemers zou het bedrijf van plan zijn het hoofdkantoor in Silicon Valley te verkopen. Het complex van bijna 200.000 vierkante meter zou verkocht worden aan Genzon Group. Helaas zullen de ambitieuze plannen voor het gebouw nu niet meer doorgaan. De plannen waren om een EcoCity te maken, waar 12.000 werknemers zouden kunnen wonen.

Toestellen werken niet met grote mobiele aanbieders

Ondanks de aanwezigheid in de Verenigde Staten is het merk onder de Amerikanen niet heel bekend. Gezien de voordelige kwaliteit/prijs verhouding zouden LeEco smartphones het in principe goed moeten doen. Er is echter een groot probleem met betrekking tot de toestellen voor Amerikaanse gebruikers. De LeEco toestellen werken namelijk niet met Amerikaanse mobiele aanbieders.

Positieve toekomstplannen

LeEco blijft ondanks de tegenslagen niet bij de pakken neerzitten. Op 11 April zal een nieuw toestel worden aangekondigd en het bedrijf is in onderhandelingen over de distributie in de VS. Ook liet het bedrijf weten aan Digital Trends dat het bezig is te zoeken naar mogelijke investeerders en partners.

Bron: Reuters

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters