LeEco wil hoofdkantoor in Silicon Valley verkopen

Het Chinese bedrijf LeEco staat vooral bekend om zijn budget vriendelijke smartphones. In China zelf doet het bedrijf het redelijk goed, maar daarbuiten lijkt het wat minder succesvol te zijn. In de Verenigde Staten verkoopt het voornamelijk smartphones, accessoires en TV’s en heeft zelfs een hoofdkantoor in Silicon Valley. Hiermee heeft LeEco een streep je voor op andere Chinese smartphone makers, welke vaak niet buiten Azië kunnen verkopen in verband met licentie problemen. Hoewel het Silicon Valley hoofdkwartier een goed teken is, lijkt de uitbreiding toch meer te hebben gekost dan goed was voor het bedrijf. Volgens de laatste berichten zou LeEco nu bezig zijn met besparingen en het aantal werknemers in Amerika willen verminderen.

LeEco HQGeen EcoCity, maar verkoop LeEco hoofdkwartier

Volgens de financiële nieuwssite Reuters, zouden er problemen zijn met schulden en zou er daarom drastisch bezuinigd worden. Behalve het ontslaan van werknemers zou het bedrijf van plan zijn het hoofdkantoor in Silicon Valley te verkopen. Het complex van bijna 200.000 vierkante meter zou verkocht worden aan Genzon Group. Helaas zullen de ambitieuze plannen voor het gebouw nu niet meer doorgaan. De plannen waren om een EcoCity te maken, waar 12.000 werknemers zouden kunnen wonen.

Toestellen werken niet met grote mobiele aanbieders

Ondanks de aanwezigheid in de Verenigde Staten is het merk onder de Amerikanen niet heel bekend. Gezien de voordelige kwaliteit/prijs verhouding zouden LeEco smartphones het in principe goed moeten doen. Er is echter een groot probleem met betrekking tot de toestellen voor Amerikaanse gebruikers. De LeEco toestellen werken namelijk niet met Amerikaanse mobiele aanbieders.

Positieve toekomstplannen

LeEco blijft ondanks de tegenslagen niet bij de pakken neerzitten. Op 11 April zal een nieuw toestel worden aangekondigd en het bedrijf is in onderhandelingen over de distributie in de VS. Ook liet het bedrijf weten aan Digital Trends dat het bezig is te zoeken naar mogelijke investeerders en partners.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters