Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement

Een smartphone is tegenwoordig veel meer dan een leuke gadget. Het is een behoefte geworden, omdat je zonder smartphone veel communicatie misloopt. Toch zijn er kinderen die geen telefoon hebben, simpelweg omdat de toestellen vrij duur zijn. Daarom hebben 1000 brugklassers in Den Haag nu speciaal een smartphone tegen isolement gekregen: een gesubsideerd toestel waardoor zij niets hoeven te missen ten opzichte van hun vrienden.

Smartphone tegen isolement

Het initiatief wordt medegefinancierd door het Haags Kindpakket van de Gemeente Den Haag, Leergeld Den Haag, het armoedebestrijdingsbudget van het Ministerie van Sociale Zaken, T-Mobile en Samsung. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt vandaag de eerste smartphone uit. Alle ‘gratis’ telefoons zijn overigens van Samsung.

Volgens Klijnsma is het nieuwe project van groot belang voor alle kinderen die het thuis niet zo breed hebben. Er zijn al subsidies voor kinderen om mee te kunnen doen aan muziek en sport en dit is de logische volgende stap, zo vindt ze. “Meedoen betekent in deze tijd ook online en mobiel meedoen. Daarom ben ik heel blij dat Leergeld Den Haag, T-Mobile en Samsung de handen ineen hebben geslagen zodat niemand wordt buitengesloten.”

Social Sim

T-Mobile is de leverancier van de simkaarten. Dat programma heeft het bedrijf samen met de overheid, sociale diensten en non-profitorganisaties opgezet. Ook hier is het doel om sociaal isolement te bestrijden: “Mobiele verbondenheid is een voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Contacten met scholen, sociale diensten, arbeidsbureaus, bedrijven, banken en overheden verlopen steeds vaker alleen digitaal. Mensen die in financiële problemen verkeren kunnen zich niet altijd een mobieltje of internet veroorloven. Dat is niet alleen vervelend voor de mensen die het probleem betreft, ook instanties hebben er last van dat ze hun cliënten niet meer kunnen bereiken. Daar hebben we een oplossing voor willen vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Karina -

    Leuk initiatief alleen buiten den haag wonen er nog meer kinderen in Nederland. Dusde rest van de Nederlandse kinderen in vergelijkbare situatie mogen wèl buiten gesloten worden ?

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters