Leica en Huawei gaan research-locatie delen

Huawei P9De samenwerking tussen Huawei en Leica lijkt bijzonder goed te verlopen. Laatstgenoemde maakte de twee camera’s aan de achterkant van de Huawei P9. Dat is zo goed bevallen, dat de twee bedrijven nu samen een researchlocatie gaan delen: het Max Berek Innovation Lab, dat vernoemd is naar de maker van de eerste Leica-lenzen.

Max Berek Innovation Lab

Het nieuwe lab komt in Wetzlar in het Westen van Duitsland te staan. Daar gaan de bedrijven foto-technologie onderzoeken en werken aan Virtual en Augmented Reality-technieken. Eerder dit jaar deed Huawei met de aankondiging van een Virtual Reality-headset een eerste stap richting VR. Het is de verwachting dat de technieken van Leica zullen helpen in het aanbieden van een completer aanbod.

Huawei P9

Het eerste product van de samenwerking van Huawei en Leica is dus de dubbele camera van de Huawei P9. Een van de camera’s schiet alleen zwart-witfoto’s, terwijl de andere camera kleurenfoto’s maakt. Vervolgens verwerkt het toestel de witte tinten van de zwart-witfoto in de kleurenfoto. Daardoor geeft de P9 de kleuren volgens Huawei realistischer weer dan telefoons met een enkele camera.

Huawei VR

De eerdergenoemde VR-headset van Huawei heet de Huawei VR. De headset heeft een 20 ms low latency en 95-graden gezichtsveld. Dat is iets minder dan de 96 graden van de Samsung Gear VR en aardig wat minder dan de 110 graden van de HTC Vive 110. Wel heeft Huawei wat extra’s toegevoegd aan zijn Virtual Reality-headset. Zo krijg je meer dan 4000 films, 350 panorama-foto’s en 150 panoramische rondleidingen bij het apparaat van het Chinese bedrijf. Ook krijg je meer dan 40 games bij de Huawei VR, hoewel niet duidelijk is hoeveel daarvan gebruikmaken van Virtual Reality.

Bron: TechCrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters