Leica en Huawei gaan research-locatie delen

Huawei P9De samenwerking tussen Huawei en Leica lijkt bijzonder goed te verlopen. Laatstgenoemde maakte de twee camera’s aan de achterkant van de Huawei P9. Dat is zo goed bevallen, dat de twee bedrijven nu samen een researchlocatie gaan delen: het Max Berek Innovation Lab, dat vernoemd is naar de maker van de eerste Leica-lenzen.

Max Berek Innovation Lab

Het nieuwe lab komt in Wetzlar in het Westen van Duitsland te staan. Daar gaan de bedrijven foto-technologie onderzoeken en werken aan Virtual en Augmented Reality-technieken. Eerder dit jaar deed Huawei met de aankondiging van een Virtual Reality-headset een eerste stap richting VR. Het is de verwachting dat de technieken van Leica zullen helpen in het aanbieden van een completer aanbod.

Huawei P9

Het eerste product van de samenwerking van Huawei en Leica is dus de dubbele camera van de Huawei P9. Een van de camera’s schiet alleen zwart-witfoto’s, terwijl de andere camera kleurenfoto’s maakt. Vervolgens verwerkt het toestel de witte tinten van de zwart-witfoto in de kleurenfoto. Daardoor geeft de P9 de kleuren volgens Huawei realistischer weer dan telefoons met een enkele camera.

Huawei VR

De eerdergenoemde VR-headset van Huawei heet de Huawei VR. De headset heeft een 20 ms low latency en 95-graden gezichtsveld. Dat is iets minder dan de 96 graden van de Samsung Gear VR en aardig wat minder dan de 110 graden van de HTC Vive 110. Wel heeft Huawei wat extra’s toegevoegd aan zijn Virtual Reality-headset. Zo krijg je meer dan 4000 films, 350 panorama-foto’s en 150 panoramische rondleidingen bij het apparaat van het Chinese bedrijf. Ook krijg je meer dan 40 games bij de Huawei VR, hoewel niet duidelijk is hoeveel daarvan gebruikmaken van Virtual Reality.

Bron: TechCrunch

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters