Lek bevestigt: iPhone 6 krijgt NFC en A8-processor

Uit foto’s van het moederbord van de iPhone 6 blijkt dat dit toestel zal lopen op een Apple A8-processor. Ook is het moederbord uitgerust met een NFC-chip, waarmee onder meer mobiele betalingen kunnen worden verricht.

Het duurt nog bijna twee weken totdat Apple de iPhone 6 officieel onthult. Over het nieuwe uiterlijk en het grotere scherm van het toestel is al veel informatie uitgelekt. Over de interne hardware echter nog niet zoveel, maar daar is vandaag verandering in gekomen.

Feld&Volk, waar al eerder informatie vandaan kwam over de toekomstige iPhone, heeft foto’s van het moederbord van het toestel online gezet. Bij bestudering van dit belangrijke stukje hardware is goed te zien dat er een A8-processor op het moederbord zit, en een NFC-component.

Absolute zekerheid over de betrouwbaarheid van de foto’s – waar het moederbord wordt afgebeeld naast dat van de iPhone 5S – valt overigens niet te geven; wie weet is het een moederbord van een heel ander toestel waar de naam van de processor op is gephotoshopt. Maar dat lijkt vooralsnog niet erg voor de hand te liggen.

De NFC-module heeft het label NSD425 en wordt geleverd door NXP. Als deze chip inderdaad in de iPhone 6 is verwerkt, betekent dat waarschijnlijk ook dat we over niet al te lange tijd de pinpas vaarwel kunnen zeggen. Een toekomst waarbij betalingen worden verricht door een tikje met de telefoon tegen een betaalautomaat te geven, breekt dan aan.

Over de kracht van de A8-processor is nog niet al teveel bekend. Wellicht wordt het een quadcore processor, wellichtn weer een dualcore die wordt geklokt op een snelheid tussen 23,0 en 2,6Ghz.

Feld&Volk heeft ook een filmpje online gezet waarin de iPhone 6 zou figureren, dat is onderaan dit artikel te zien.

Lek bevestigt: iPhone 6 krijgt NFC en A8-processor iphone logic board 
Lek bevestigt: iPhone 6 krijgt NFC en A8-processor iphone 6 nfc1 
Lek bevestigt: iPhone 6 krijgt NFC en A8-processor iphone board 

Bron: Redmondpie

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters