Lenovo wil in 2017 minimaal 12 Moto Mods uitbrengen

Met de Moto Z-lijn heeft Lenovo een deels modulaire smartphone op de markt gebracht. Met dit toestel kun je verschillende zogenaamde Moto Mods ‘plakken’ aan je toestel, wat extra functionaliteit biedt aan bijvoorbeeld jouw Moto Z. Lenovo wilt in 2017 minimaal één Moto Mod per maand uitbrengen.

Moto Z-lijn

Met de Moto Z-lijn is Lenovo een van de eerste bedrijven die een semi-modulaire telefoon uitbrengt. Hiermee kun je op de achterkant door middel van een magneet verschillende ‘Moto Mods’ plakken op je toestel, zoals een batterij of cameramodule. Ook heeft het bedrijf een module uitgebracht met een beamer, om zo het beeld van het te laten zien op een vlakke wand.

De Moto Z-lijn bestaat uit drie verschillende toestellen, waarvan er één toestel in het middensegment valt en twee in het high-endsegment. Degene in het middensegment is ook de goedkoopste: De Moto Z Play. Dit toestel heeft een Snapdragon 625-processor in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Ook heeft de smartphone een Amoled-scherm ten grootte van 5,5 inch met een Full HD-resolutie. Verder heeft de telefoon een accugrootte van 3510mAh.

De twee high-endtoestellen zijn de reguliere Moto Z en de Moto Z Force. Beide toestellen hebben een 5,5-inchscherm met een Quad HD-resolutie. Ook hebben beiden een Snapdragon 820-processor met 4GB RAM. Het verschil zit hem in de accuduur en de grootte van de smartphone. De Moto Z Force heeft een grotere accucapaciteit, een capaciteit van 3500mAh om precies te zijn. De Moto Z heeft een accu met een capaciteit van 2600mAh. De Moto Z Force is dan ook een stukje groter dan de normale Moto Z. Ook heeft de Force een breekbestendig scherm en een betere camera dan de Moto Z en de Moto Z Play.

Moto Mods

MotoMods Moto ModsMet Moto Mods kun je de functionaliteit van je toestel verbeteren. Zo kun je er bijvoorbeeld een cameramodule op zetten waardoor het mogelijk is om met de camera optisch te zoomen of je kunt een grotere accu aan het toestel ‘plakken’. In totaal heeft Lenovo op moment van schrijven vijf Moto Mods uitgebracht. Een cameramodule, ene projector, een speaker, een externe accu en verschillende achterkanten zonder extra toegevoegde waarde. Dat laatste is bedoeld als hoesje voor je telefoon.

In 2017 is Lenovo van plan om minimaal één Moto Mod per maand uit te brengen, waarbij bijvoorbeeld een e-reader en een blaastest werkelijkheid kunnen worden als Mod. Verder is er nog kans dat er een gamecontroller, externe opslag en een afstandbediening wordt ontwikkeld in de vorm van een Moto Mod. Ook heeft het bedrijf gezegd dat er mogelijk een Google Tango-Moto Mod zal komen. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren is nog de vraag.

Bron: Tweakers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters