Motorola Moto E 2015 krijgt update naar Android 6.0 Marshmallow

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, begint met de update van de Android 6.0 Marshmallow voor de Moto E 2015. De uitrol van de Android 6.0-update is begonnen in India. Android Police meldt dat er screenshots zijn gemaakt van de nieuwe update.

Dat de Android 6.0-update in fases gebeurd heeft te maken met de maximale belasting van de servers. Wanneer de update voor de Moto E 2015 naar de Benelux komt is nog niet bekend. Heel lang zal het in ieder geval niet meer duren.

Android 6.0 updateEén update

In eerste instantie kreeg de Moto E 2015 geen update, omdat in de kleine lettertjes bleek dat het toestel van Motorola maar één update zou krijgen terwijl ze twee updates beloofd hadden tijdens de introductie van het toestel. Deze update komt alleen op de 4G-versie en de langzamere variant de 3G blijft draaien op Android 5.1.

Meer opslagruimte

De Moto G 2014 en Moto G 2015 hadden al een update gekregen. De update van de Android 6.0 is voor beide toestellen erg belangrijk, omdat er een functie is toegevoegd om een externe sd-kaart te formatteren als interne opslag. Door deze functie kunnen gebruikers de interne opslag van 8GB uitbreiden met een sd-slot.

Privacy

Android 6.0 update

Gebruikers hebben met de ‘permissie manager’ meer controle over hun privacy. Hiermee kunnen zij per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie gebruik van mag maken.

Energiezuiniger

De update heeft een ‘Doze’ functie. Het toestel verbruikt daardoor minder energie wanneer het in stand-by modus staat. Hierdoor kan het toestel langer mee op een lading, wat voor de gebruiker alleen maar extra fijn is.

In eerste instantie moet je zelf handmatig controleren bij de instellingen of de Android 6.0 beschikbaar zal zijn, na verloop van tijd biedt Motorola de update automatisch aan. Let wel op dat de update behoorlijk groot zal zijn tussen de 1,1 en 1,4 gigabyte groot. Deze update is nog niet beschikbaar in de Benelux, maar zal na enkele weken wel verschijnen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters