Lenovo demonstreert indrukwekkende buigbare tablet en smartphone

Lenovo heeft een nieuwe technologie onthuld waarmee buigbare schermen kunnen worden gemaakt.

Lenovo

Lenovo heeft vanavond een event in San Francisco georganiseerd, waar op dit moment verschillende nieuwe technologieën, projecten en nieuwe smartphones worden onthuld. We wisten dankzij talloze geruchten al dat Lenovo een opvolger van de Moto X aan gaat kondigen, de Moto Z, en ook Lenovo’s Project Tango smartphone voor consumenten is al uitgebreid te zien geweest. Toch wist Lenovo ons vanavond te verrassen toen CTO Peter Hortensius een buigbaar scherm demonstreerde. Buigbare schermen zijn een van de belangrijkste innovaties die je de komende jaren in de smartphone industrie kunt verwachten. Samsung zal begin volgend jaar een buigbare Galaxy smartphone onthullen en ook Oppo, een grote Chinese speler, demonstreerde onlangs een buigbaar scherm in gesloten kringen. Naar verwachting zullen we volgend jaar dus pas de eerste smartphones met een buigbaar scherm te zien krijgen.

Lenovo buigbaar

Demonstratie

Het was dan ook verrassend toen Hortensius opeens een buigbaar scherm onthulde die als een soort klaparmband om je pols heen kunt vouwen. Het is Lenovo’s visie van hoe een smartwatch en telefoon er uit zien in een tijdperk waar scharnieren niet meer nodig zijn. De bekende producente en schrijfster Meghan McCarthy, bekend van onder andere My Little Pony: Friendship is Magic, stond op in het publiek en demonstreerde de nieuwe technologie. Ze had eerst een smartphone in haar hand die ze vervolgens nonchalant om haar pols sloeg, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Je kon de gadget horen kraken en de armband is vrij lomp, maar dat maakt de technologie niet minder indrukwekkend. McCarthy pakte daarna een tablet die aanstond en klapte het scherm in een keer dubbel, om er vervolgens een telefoontje mee te plegen.

Lenovo

Nog geen functioneel product

De aanwezige pers was logischerwijs zeer enthousiast, al helemaal toen Peter Hortensius vervolgens de technologie uitlegde. Lenovo heeft een batterij en moederbord ontwikkelt die mee kunnen buigen met het scherm, waardoor je gadget veel flexibeler is. Wanneer we de technologie in een wearable of smartphone terug gaan zien kon Hortensius nog niet beloven, maar op dit moment is het nog geen volledig functioneel product. Naast de demonstratie en de spaarzame informatie die gegeven werd weten we dus nog niks van het project, maar wat we gezien hebben is al indrukwekkend op zichzelf.

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    Bijzondere nieuwe ontwikkeling! Nu altijd in de auto stappen en eerst die stomme telefoon uit m’n kontzak halen, met m’n handen al vol. En dan een plekje vinden in de auto. En hopelijk niet vergeten, wanneer je de auto verlaat.

    Met deze oplossing, gooi je het ding even om je pols, heb je je handen vrij en kun je met voice commando’s gewoon hamdsfree bellen en zelfs berichten sturen of bijvoorbeeld navigatie instellen.

    Misschien niet een sierlijke optie, maar het lijkt me ontzettend handig. Hopelijk kan Apple snel aansluiten. Het voortouw nemen zie ik niet zo, al had je dat wel mogen verwachten… Ik vraag me af waar ze al hun geld voor benutten… Prachtig spul van Apple, vind ik, maar echte stappen vooruit lopen zie ik niet meer bij ze.

    Hoe dan ook, altijd mooi om weer nieuwe ontwikkelingen te zien bij onze meest geliefde ‘gadget’.

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters