Lenovo demonstreert indrukwekkende buigbare tablet en smartphone

Lenovo heeft een nieuwe technologie onthuld waarmee buigbare schermen kunnen worden gemaakt.

Lenovo

Lenovo heeft vanavond een event in San Francisco georganiseerd, waar op dit moment verschillende nieuwe technologieën, projecten en nieuwe smartphones worden onthuld. We wisten dankzij talloze geruchten al dat Lenovo een opvolger van de Moto X aan gaat kondigen, de Moto Z, en ook Lenovo’s Project Tango smartphone voor consumenten is al uitgebreid te zien geweest. Toch wist Lenovo ons vanavond te verrassen toen CTO Peter Hortensius een buigbaar scherm demonstreerde. Buigbare schermen zijn een van de belangrijkste innovaties die je de komende jaren in de smartphone industrie kunt verwachten. Samsung zal begin volgend jaar een buigbare Galaxy smartphone onthullen en ook Oppo, een grote Chinese speler, demonstreerde onlangs een buigbaar scherm in gesloten kringen. Naar verwachting zullen we volgend jaar dus pas de eerste smartphones met een buigbaar scherm te zien krijgen.

Lenovo buigbaar

Demonstratie

Het was dan ook verrassend toen Hortensius opeens een buigbaar scherm onthulde die als een soort klaparmband om je pols heen kunt vouwen. Het is Lenovo’s visie van hoe een smartwatch en telefoon er uit zien in een tijdperk waar scharnieren niet meer nodig zijn. De bekende producente en schrijfster Meghan McCarthy, bekend van onder andere My Little Pony: Friendship is Magic, stond op in het publiek en demonstreerde de nieuwe technologie. Ze had eerst een smartphone in haar hand die ze vervolgens nonchalant om haar pols sloeg, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Je kon de gadget horen kraken en de armband is vrij lomp, maar dat maakt de technologie niet minder indrukwekkend. McCarthy pakte daarna een tablet die aanstond en klapte het scherm in een keer dubbel, om er vervolgens een telefoontje mee te plegen.

Lenovo

Nog geen functioneel product

De aanwezige pers was logischerwijs zeer enthousiast, al helemaal toen Peter Hortensius vervolgens de technologie uitlegde. Lenovo heeft een batterij en moederbord ontwikkelt die mee kunnen buigen met het scherm, waardoor je gadget veel flexibeler is. Wanneer we de technologie in een wearable of smartphone terug gaan zien kon Hortensius nog niet beloven, maar op dit moment is het nog geen volledig functioneel product. Naast de demonstratie en de spaarzame informatie die gegeven werd weten we dus nog niks van het project, maar wat we gezien hebben is al indrukwekkend op zichzelf.

Bron: Lenovo

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters