Lenovo CEO belooft verlies Motorola binnen enkele kwartalen om te toveren tot een winst

De topman van Lenevo laat in een call met analisten weten dat hij verwacht dat hij binnen enkele maanden het verlies dat Motorola lijdt kan ombuigen in een winst. Volgens de topman zal Motorola dan ook snel winstgevend worden voor Lenovo.

Lenovo heeft gisteren haar financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2013 bekend gemaakt. De fabrikant wist een record omzet te behalen van 10.8 miljard dollar, wat een stijging is van 15 procent. De winst kwam uit op 265 miljoen dollar, eveneens een stijging van bijna 30 procent. De fabrikant verwacht halverwege 2014 de overname van Motorola rond te hebben en vervolgens snel het bedrijf te integreren in haar eigen onderdelen.

De CEO van Lenovo denkt dan ook dat het de verliezen van Motorola in relatief korte tijd kan omdraaien in winsten. “Ik ben vol vertrouwen dat na dag 1 van de overname Motorola positief zal bijdragen aan onze omzet en op termijn een stevige inkomstenpilaar zal vormen voor ons bedrijf. In slechts enkele kwartalen zullen we het tij kunnen keren bij Motorola.”

De topman van Lenovo, Yang Yuanqing, laat dan ook weten dat het bedrijf flink gaat snijden in Motorola. Daarnaast zal het haar mobiele divisie gaan samenvoegen met Motorola om zo efficiënter te kunnen werken. Lenovo verwacht hierdoor ook goedkoper te kunnen inkopen dankzij schaalvoordelen. Daarnaast zal Motorola het aantal nieuwe producten dat Motorola gaat uitbrengen flink gaan opschroeven, met als gevolg een hogere omzet en winst, zo is de verwachting van de topman.

Lenovo plans for Motorola 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters