Lenovo CEO belooft verlies Motorola binnen enkele kwartalen om te toveren tot een winst

De topman van Lenevo laat in een call met analisten weten dat hij verwacht dat hij binnen enkele maanden het verlies dat Motorola lijdt kan ombuigen in een winst. Volgens de topman zal Motorola dan ook snel winstgevend worden voor Lenovo.

Lenovo heeft gisteren haar financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2013 bekend gemaakt. De fabrikant wist een record omzet te behalen van 10.8 miljard dollar, wat een stijging is van 15 procent. De winst kwam uit op 265 miljoen dollar, eveneens een stijging van bijna 30 procent. De fabrikant verwacht halverwege 2014 de overname van Motorola rond te hebben en vervolgens snel het bedrijf te integreren in haar eigen onderdelen.

De CEO van Lenovo denkt dan ook dat het de verliezen van Motorola in relatief korte tijd kan omdraaien in winsten. “Ik ben vol vertrouwen dat na dag 1 van de overname Motorola positief zal bijdragen aan onze omzet en op termijn een stevige inkomstenpilaar zal vormen voor ons bedrijf. In slechts enkele kwartalen zullen we het tij kunnen keren bij Motorola.”

De topman van Lenovo, Yang Yuanqing, laat dan ook weten dat het bedrijf flink gaat snijden in Motorola. Daarnaast zal het haar mobiele divisie gaan samenvoegen met Motorola om zo efficiënter te kunnen werken. Lenovo verwacht hierdoor ook goedkoper te kunnen inkopen dankzij schaalvoordelen. Daarnaast zal Motorola het aantal nieuwe producten dat Motorola gaat uitbrengen flink gaan opschroeven, met als gevolg een hogere omzet en winst, zo is de verwachting van de topman.

Lenovo plans for Motorola 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters