'Lenovo en NEC gaan joint venture aan voor smartphones'

Lenovo heeft aangegeven dat het in gesprek is met een concurrent om een joint venture te starten om zo de smartphone markt te domineren. Naar verluid is NEC de partij waarmee Lenovo nauw wil gaan samenwerken.

Lenovo kondigt drie betaalbare Android-tablets aan ideatabs6000hero03

Lenovo heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering aangegeven dat het momenteel in gesprek is met een concurrent om een joint venture aan te gaan op het gebied van smartphones en tablets. Volgens Reuters is de partij waarmee Lenovo momenteel aan het praten is NEC. De twee bedrijven zouden net als het vroegere Sony Ericsson een nauwe samenwerking aan gaan om zo een aandeel in de wereldwijde smartphone markt verkrijgen.

Lenovo heeft zich het afgelopen jaar zeer agressief opgesteld tegenover de smartphone markt en investeert dan ook fors in deze tak van sport. De bedoeling is dat volgend jaar Amerika en Europa aan de Lenovo-smartphones en tablets gaan, daar waar het in Azië al een indrukwekkend marktaandeel heeft weten te verkrijgen in relatief korte tijd. De samenwerking met NEC zou voor Lenovo een nieuwe impuls betekenen aangezien NEC een grootgrutter is op het gebied van netwerken en verbindingen. Daarnaast zou de mobiele tak van NEC nog steeds verlies maken en lijkt voor met namen NEC het zeer lucratief om met een grote partij in zee te gaan, zo merkt Reuters op.

Lenovo en NEC wilden het nieuws niet bevestigen, behalve dat Lenovo wel gesprekken voert met onbekende partijen en NEC geeft aan dat haar mobiele tak inderdaad noodlijdend is en ze alle opties momenteel aan het bekijken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters